Bicarbonatul de sodiu îmbunătățește gustul acestei legume. Iată cum trebuie să îl folosești ca tratament

Badea Violeta 06.09.2022, 13:51
Bicarbonatul de sodiu îmbunătățește gustul acestei legume. Iată cum trebuie să îl folosești ca tratament

Poate că nu știai acest lucru, dar bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru mai multe lucruri decât crezi. Iar faptul că se poate cumpăra din orice magazin alimentar, la un preț accesibil, îl face să fie un ajutor de nădejde în orice gospodărie. Il poți folosi și pentru a îmbunătăți gustul acestei legume. Iată despre ce este vorba!

Bicarbonatul de sodiu ajută la grădinărit

Bicarbonatul de sodiu se regăsește, cu siguranţă, în fiecare bucătărie şi este folosit adesea la gătit sau la curăţatul diferitelor suprafețe. Mulți dintre români știu că el te ajută să facă prăjiturile mari și pufoase, dar puțini sunt cei care știu că el te poate ajuta și la grădinărit.

Ei bine, află că acest aliment de bază în bucătărie promite o multitudine de soluții pentru problemele comune cu care se confruntă gospodarii, iar roșiile nu sunt lăsate pe dinafară.

De la prevenirea câtorva boli și până la uciderea dăunătorilor, vei vedea că nu poți da greș cu bicarbonatul de sodiu. De asemenea, specialiștii spun că bicarbonatul de sodiu ajută roșiile să se dezvolte și să capete un gust mai bun.

Citește și De ce să amesteci bicarbonatul de sodiu cu mălai. Nu vei mai renunța la acest truc!

Bicarbonatul de sodiu ajuta la dezvoltarea plantelor de tomate
Bicarbonatul de sodiu ajuta la dezvoltarea plantelor de tomate

Tratament pentru roșii

Gospodarii care doresc să obțină niște roșii gustoase pot utiliza o soluție de bicarbonat de sodiu drept îngrășământ pe tot parcursul sezonului. De asemenea, acesta poate fi folosită și la înmuierea semințelor. Mulți grădinari folosesc acest produs natural pentru a trata semințele tomatelor înainte de plantare.

Acestea se lasă la înmuiat timp de 24 de ore într-o soluție de bicarbonat de sodiu de un procent. Totuși, termenul nu trebuie depășit, deoarece acest lucru le poate afecta calitatea.

De asemenea, poți folosi această soluție și pentru a alunga dăunătorii. Afidele, melcii, melcii și alte insecte adoră roșiile. Există multe modalități de a distruge acești dăunători folosind pesticide. Dar de ce să nu alegi o cale naturală și să folosești un produs de uz casnic obișnuit?

Da, bicarbonatul de sodiu poate ucide cu adevărat aceste insecte enervante, salvând roșiile. În plus, soluția obținută din praful magic previne otrăvirea plantelor de tomate. Dacă o substanță albă-cenușie asemănătoare unei pudre cenușii acoperă frunzele și tulpinile roșiilor, atunci ai o problemă de otrăvire.

Acest mucegai nu este fatal, dar consecințele sale sunt. Se poate răspândi la flori, ceea ce le împiedică să fructifice. Învelișul de pe frunze blochează, de asemenea, soarele, împiedicând fotosinteza.

Plantele infectate slăbesc în cele din urmă și, dacă boala este lăsată nesupravegheată, va duce la defoliere. Această boală este dificil de controlat, dar destul de ușor de prevenit cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...