De ce să amesteci bicarbonatul de sodiu cu mălai. Nu vei mai renunța la acest truc

Badea Violeta 05.09.2022, 15:29
De ce să amesteci bicarbonatul de sodiu cu mălai. Nu vei mai renunța la acest truc

Știm cu toții că bicarbonatul de sodiu este un ingredient esențial în prepararea diferitelor mâncăruri. Mai mult, acest produs îți poate da o mână de ajutor și în gospodărie. Dar știați că face minuni dacă-l amesteci cu mălai? Acest truc îți va fi de mare folos în bucătărie. Iată de ce este bine să amesteci cele două ingrediente!

Motivul pentru care este bine să amesteci bicarbonat de sodiu cu mălai

Bicarbonatul de sodiu poate face adevărate miracole atunci când vine vorba de îndepărtarea petelor de ulei, de curățarea jucăriilor copiilor și chiar de împrospătarea respirației.

El este extrem de util și în bucătărie, dar prea puține gospodine se gândesc să amestece acest praf cu mălai. Iată de ce nu vei mai renunța niciodată la acest truc.

Bicarbonatul de sodiu amestecat cu mălai și cu suc de lămâie îți este de foarte mare folos atunci când te-ai apucat deja de pregătit diverse prăjituri și relizezi că nu mai ai praf de copt.

Prin urmare, ca să obții un produs care are aceleași efecte cu praful de copt, trebuie să combini o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu un sfert de linguriță de sare de lămâie și un sfert de linguriță de mălai.

Mălaiul are capacitatea de a încetini reacția dintre bicarbonatul alcalin și sarea acidă, pentru ca amestecul obținut să își păstreze puterea de fermentare mai mult timp, potrivit Playtech.

A amestecat bicarbonat de sodiu cu balsam de rufe. Clar o sa vrei sa faci si tu asa de acum
La ce mai poti folosi bicarbonatul de sodiu

Moduri ingenioase de a folosi bicarbonatul de sodiu

În continuare îți vom prezenta câteva întrebuințări inedite ale bicarbonatului de sodiu.  Poate că nu știai, dar acest ingredient te poate scăpa de mirosurile neplăcute. Tot ceea ce trebuie să faci este să presari o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în coșul de gunoi o dată pe săptămână.

De asemenea, acest ingredient dezinfectează chiuveta. Fă o pastă din bicarbonat de sodiu și oțet alb. Înmoaie un prosop de hârtie în soluție și șterge chiuveta. Tot cu bicarbonat de sodiu poți curăța și aragazul.

Toarnă praful direct pe suprafața murdară și lasă să acționeze timp de cinci minute. Curăță cu un burete umed, frecând ușor. Șterge cu o cârpă moale și aragazul tău va arăta ca nou.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...