Benzina și motorina, din ce în ce mai scumpe. Prețurile s-au schimbat iar

Luiza Moldovan 12.06.2020, 17:08

După o creștere cu 3 bani, operată recent, Petrom a crescut din nou prețul la benzină și motorină, de această dată cu 4 bani. Acest lucru se întâmplă din cauză că prețul la petrol își recuperează deficitul, iar acest lucru are ca efect majorarea cotațiilor la bursă a produselor petroliere.

Prețurile la benzină și motorină s-au schimbat iar

Aceasta este a doua creștere de preț a carburanților din ultimele zile, după ce, anterior, cotațiile prețurilor la petrol au scăzut accelerat. În acest moment, cotația petrolului Brent este 40,3 dolari barilul, în condițiile în care în luna aprilie scăzuse și la 21 de dolari.

Un litru de benzină în cel mai ieftin loc din Capitală – Șos. Alexandriei, este de 4,23 lei. La aceeași stație, motorina costă 4,49 de lei pe litru. Petrom, liderul pe piața de distribuție de la noi, crescuse prețurile cu 3 bani. Era prima schimbare de acest gen după o serie lungă de ieftiniri cauzate de pandemia de Covid-19. Deci în 12 zile, benzina s-a scumpit cu 6 bani.

Prețul la benzină și motorină se modifică încetul cu încetul
Prețul la benzină și motorină se modifică încetul cu încetul

România are una dintre cele mai ieftine benzine

Între toate statele Uniunii Europene, România se situează pe locul al șaptelea, după Bulgaria, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg și Polonia.

Față de celelalte țări din UE, țara noastră se clasează pe locul 22 la benzina fără taxe, ca fiind cea mai ieftină, în timp ce motorina fără taxe comercializată la noi este pe locul al 17-lea în topul celor mai mici prețuri.