Ludovic Orban, gafă incredibilă în direct la TV. Ce a putut să spună premierul României

Luiza Moldovan 12.06.2020, 16:23

Încurcătură filosofică de proporții, care a făcut imediat înconjurul internetului. Premierul Ludovic Orban s-a încurcat în personaje și citate la Oradea, acolo unde se afla ca să semneze contractul pentru proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea, sau, cum e numită, Autostrada Transilvania.

Ce a spus premierul în direct la TV

Context: se semnează contractul pentru proiectare și execuție a unei mult-așteptate autostrăzi. Orban e la butoane și spune câteva cuvinte despre importanța evenimentului la care, iată, suntem martori. Cum se întâmplă de multe ori, când vrei să spui ceva și-ți iese altceva, tot așa i s-a întâmplat și premierului. Voia să spună ceva și i-a ieșit altceva. Doar că Orban are o funcție, iar acest lucru nu poate trece neobservat. Și nici neamendat. Dacă o spunea Costel din vale, mai era cum mai era, dar a spus-o premierul, așa că asta merită sărbătorit.

“Amicus Plato, sed magis amica veritas” – “Sunt prieten cu Platon, dar mai prieten sunt cu adevărul”. Asta, de fapt, a vrut să spună Orban când a spus: “Platon, parcă, avea o vorbă: îmi e drag Aristotel, dar mai drag îmi e adevărul”.

Lui Orban îi sunt dragi constructorii, dar mai dragă-i e construcția de autostrăzi foto credit: gov.ro
Lui Orban îi sunt dragi constructorii, dar mai dragă-i e construcția de autostrăzi foto credit: gov.ro

“Îmi sunt dragi constructorii români, dar mai dragă-mi e construcția de autostrăzi”

În apărarea premierului, trebuie remarcată folosirea adverbului “parcă”, lucru care ar putea să-l exonereze pe acesta de alte remarci răutăcioase.

“Platon parcă avea o vorbă: mi-e drag Aristotel, dar mai drag îmi e adevărul. Îmi sunt dragi constructorii români, dar mult mai dragă îmi este construcţia de autostrăzi. Din punctul meu de vedere nu există constructori serioşi şi constructori neserioşi, indiferent că ei sunt români sau sunt din altă ţară”, a spus acesta.

Premierul Ludovic Orban se află într-o vizită de lucru la Oradea, iar acest eveniment nu a fost singurul la care a participat vineri.