Benzina începe să devină o problemă în Marea Britanie. Au fost cozi uriașe în weekend, ce s-a întâmplat

Stan Filon 27.09.2021, 14:32
Benzina începe să devină o problemă în Marea Britanie. Au fost cozi uriașe în weekend, ce s-a întâmplat

Marea Britanie începe să rămână fără carburanți! Cozi foarte lungi s-au format la benzinări pentru a treia zi consecutiv, iar șoferii așteaptă ore în șir pentru a face plinul. Autoritățile l-au cerut șoferilor să se comporte normal, deoarece nu este nicio criză. Cu toate acestea, o treime dintre benzinăriile grupului BP au rămas fără combustibili.

Marea Britanie rămâne fără carburanți

Criza carburanților se adâncește în Marea Britanie, după ce o treime dintre benzinăriile BP au raportat căau rămas pur și simplu fără carburanți. Șoferii au intrat în panică și stau ore în șir la cozi pentru a face plinul. Cu toate acestea, autoritățile le er acestora să se comporte normal, deoarece nu există o criză a carburanților.

Firmele petroliere trag un semnal puternic de alarmă și spun că nu au șoferi care să transporte carburanții spre benzinăriile din țară. Unii operatori au fost nevoiţi să raţionalizeze vânzările de combustibili, pe când alții s-au văzut nevoiți pur și simplu să închidă benzinăriile.

Marea Britanie ramane fara carburanti
Marea Britanie ramane fara carburanti

”Lucrăm pentru a le reaproviziona cât mai rapid”

”În condiţiile cererii intense la care am asistat în ultimele două zile, estimăm că circa 30% din benzinăriile din această reţea nu au în prezent principalele tipuri de carburant. Lucrăm pentru a le reaproviziona cât mai rapid cu putinţă”, a anunţay BP, care dispune de 1.200 de benzinării în Marea Britanie, într-un comunicat.

După Brexit, mai multe crize s-au abătut asupra Marii Britanii. În primul rând, britanicii se confruntă și ei, ca întreaga Europă de altfel, cu creșteri masive a prețului la gaze naturale, iar mai multe firme s-au închis din această cauză. În plus, mai există și criza de dioxid de carbon, care pune în pericol procesarea de carne, iar cea mai mare criză o reprezintă ca a șoferilor rofesioniști. Numărul foarte mic de șoferi dă bătăi de cap magazinelor mari, care se confruntă cu probleme de aprovizionare. Multe magazine au rămas cu rafturile goale, deoarece nu sunt șoferi care să transporte marfa la magazin.

Marea Britanie are nevoie de șoferi profesioniști

Sunt probleme serioase raportate și de grupul anglo-olandez Shell, care a anunţat că a observat o creştere a cererii la benzinăriile sale britanice, începând de vineri, ceea ce a dus la epuizarea anumitor tipuri de carburanţi. ”Reaprovizionăm rapid, de obicei în 24 de ore”, arată un comunicat al companiei.

Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a făcut apel la calm. Oficialul spune că lipsurile sunt provocate de cumpărăturile determinate de panică, iar situaţia se va rezolva până la urmă, deoarece, spune oficialul, carburanţii nu pot fi stocaţi.

Autoritățile britanice au anunţat un plan de emitere a 5.000 de vize temporare pentru şoferi de camioane străini şi alte 5.500 pentru lucrători în industria cărnii de pui, pentru a debloca criza din Regatul Unit.