Cât a ajuns să coste benzina și motorina în diferite țări din Europa pe timp de criză

Daria Petrescu 02.04.2020, 10:32
Cât a ajuns să coste benzina și motorina în diferite țări din Europa pe timp de criză

Un plin de benzină de 40 de litri a ajuns în acest moment să coste sub 200 de lei, în perioada în care România se află în carantină totală.  În prezent, țara noastră are cei mai ieftini carburanţi din UE, potrivit Mediafax. Însă, prețul carburanților ar putea să scadă și în alte țări din Europa, în plină pandemie de coronavirus.

Cât a ajuns să coste benzina și motorina în diferite țări din Europa

Scăderea cotaţiilor petrolului este vizibilă şi la pompă, unde preţul benzinei a scăzut săptămâna asta la 4,7 lei pe litru în Bucureşti.

Motorina standard a ajuns să coste de asemenea sub 5 lei pe litru în majoritatea benzinăriilor din ţară, iar specialiştii susţin că preţul va continua să scadă. În urmă cu două săptămâni, un litru de bezină costa aproximativ 5 lei.

Scăderea cotaţiilor petrolului este vizibilă şi la pompă
Scăderea cotaţiilor petrolului este vizibilă şi la pompă

„Mă aştept mai degrabă ca preţul să scadă decât să crească, în viitorul apropiat. De ce? Pentru că se vorbeşte deja despre o recesiune mondială, şi este şi această neînţelegere care există între marile puteri”, a comentat analistul financiar Laurian Lungu, pentru Mediafax.

„O să fie o piaţă inundată de petrol în condiţiile în care cererea scade, ăsta este defapt şocul mare. Dar situaţia este bună pentru populaţie pentru că populaţia va beneficia de preţuri mai mici la pompă”, a comentat analistul financiar.

Prețul carburanților în alte țări din Europa

  • Bulgaria-    BGN 1,960, Diesel și BGN 0,890, benzină
  • Franța- € 1,267  , diesel și € 0,870 , benzină
  • Germania- € 1,149 , diesel, iar benzina costă € 0,609
  • Italia- € 1,381, diesel, în timp ce benzica costă € 0,595
  • Grecia- € 1,206 , diesel și € 0,774 benzina
  • Portugalia- € 1,264, diesel, € 0,739, benzina
  • România- RON 4,800 (diesel), RON 2,730 (benzina)
  • Rusia- RUB 46,790 (diesel), RUB 22,300 (benzina)
  • Spania- € 1,138 (diesel), € 0,685 ( benzina)
  • USA- USD 0,527 (diesel), USD 0,676 (benzina), potrivit fuel-prices-europe.info.

România se află în carantina totală din cauza coronavirusului

Crește bilanțul deceselor în România din cauza coronavirusului. Până marți, 31 martie,  78 de persoane au murit din cauza COVID-19. Pe 24 martie, președintele Klaus Iohannis a declarat carantină totală în România. Românii nu mai au voie să iasă din casă decât pentru urgențe, aprovizionare curentă, sau pentru a merge la serviciu.

Luni, 30 martie, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că municipiul Suceava și opt comune limitrofe intră în carantină totală, iar în jurul acestora va fi instituită o zonă de protecție.

„Este o situație complexă. Evoluția cazurilor din județul Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analiza făcută cu specialiștii în boli infecțioase au făcut ca în această seară să luăm o decizie extrem de importantă”, a spus ministrul de Interne Marcel Vela, aunțând noua ordonanță militară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI