Benone Sinulescu ar fi putut trăi dacă ar fi făcut acest lucru. Beatrice Mahler explică ce s-a întâmplat cu artistul, de fapt

Beatrice Dumitru 19.11.2021, 10:40
Benone Sinulescu ar fi putut trăi dacă ar fi făcut acest lucru. Beatrice Mahler explică ce s-a întâmplat cu artistul, de fapt

Benone Sinulescu a încetat din viață la vârsta de 84 de ani, din cauza unei pneunomii. Mangerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a vorbit despre cât de gravă este afecțiunea de care a suferit cântărețul și ce trebuia să facă pentru a avea șanse să trăiască.

Beatrice Mahler, despre boala din cauza căreia a murit Benone Sinulescu

Benone Sinulescu se confrunta cu mai multe probleme de sănătate, iar în vară a fost internat după ce a căzut inconstient în casă. Duminică, cântărețul de muzică populară a început să se simtă rău și a mers spital. După ce medicii l-au stabilizat a cerut să plece acasă, pentru că se temea de Covid-19.

Benone Sinulescu s-a stins din viață din cauza unei pneumonii de aspiraței. Beatrice Mahler, mangerul Institutului „Marius Nasta”, a explicat că această afecțiune de care a suferit cântărețul este una cu pronostic sever și cu risc de deces mare.

Benone Sinulescu ar fi putut trăi dacă ar fi făcut acest lucru. Beatrice Mahler explică ce s-a întâmplat cu artistul, de fapt
Beatrice Mahler, despre cauza decesului lui Benone Sinulescu.

Pneumonia de aspiratie este o formă foarte severă de pneumonie în care o parte din continutul stomacului ajunge in plaman si arde plamanul. Este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistenta important si cu risc de deces mare. Sunt forme de pneumonie de aspiratie care se vindeca si forme care chiar daca sunt internate nu reusesc sa depaseasca acest moment. Este foarte important ca interventia sa se faca promt in astfel de situaţii,” a declarat Beatrice Mahler pentru România TV.

„Șansele de supravietuire sunt extrem de mici la domiciliu”

Beatrice Mahler a mai precizat că pneumonia de aspirație apare la persoanele care au come de diverse cauze. Dar cel mai adesea se întâlnește la pacienții cu probleme neurologice, iar intervenția medicilor trebuie să fie promptă. Ceea ce nu s-a întâmplat în cazul lui Benone Sinulescu, care se afla acasă.

Este o pneumone care evolueaza sever si sansele de supravietuire sunt extrem de mici la domiciliu”, a mai spus Beatrice Mahler.

Benone Sinulescu a fost decorat în 2002 de fostul președinte Ion Iliescu cu Crucea Naţională Serviciul Credincios Clasa a III-a, iar în 2004 a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de mare ofiţer.

Urmăriți Impact.ro și pe