Beatrice Rancea, din nou sub control judiciar. Ce se întâmplă acum cu directoarea Operei din Iaşi

Badea Violeta 13.07.2021, 17:56
Beatrice Rancea, din nou sub control judiciar. Ce se întâmplă acum cu directoarea Operei din Iaşi

Beatrice Rancea, din nou sub control judiciar. Doar 11 zile a durat bucuria directoarei Operei din Iași, iar aceasta a fost chemată din nou la audieri. Femeia este cercetată pentru constituire a unui grup infracțional organizat și delapidare. Iată ce se întâmplă acum cu directoarea Operei din Iaşi!

Beatrice Rancea, din nou sub control judiciar

Problemele se țin lanț de Beatrice Rancea! Femeia a fost chemată, din nou, la audieri, de procurori și a fost plasată sub control judiciar . Directoarea Operei din Iași nu a apucat să se bucure prea mult de liniște. În urmă cu doar 11 zile, femeia scăpase de această măsură.

Procurorii DIICOT au dispus din nou punerea sub control judiciar a Beatricei Rancea, marți, 13 iunie, pentru o perioadă de încă 60 de zile. Femeia este cercetată pentru constituirea unui grup infracțional organizat care și-ar fi desfășurat activitatea pe parcursul a peste șase ani. Valoarea prejudiciului se ridică la suma de cinci milioane de lei.

Beatricei Rancea a mai trecut prin această situație, iar la sfârșitul lunii trecute scăpase de această măsură. Femeia și-a reluat funcția la Opera Națională din Iași, dar această decizie i-a nemulțumit cumplit pe angajați și au început să protesteze. Nu mai puțin de 20 de salariați au cerut demisia managerului Beatrice Rancea.

„Am reluat protestele pentru demiterea doamnei Rancea. Solicităm ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, să efectueze cât mai repede evaluarea doamnei manager. Dorim să fie o evaluare corectă, ţinând cont de rapoartele Ministerului Culturii, Corpului de control al Ministerului Culturii, Curţii de Conturi şi ITM.”, a spus Cristina Fântână,angajată la Opera Naţională din Iaşi.

Beatrice Rancea, din nou sub control judiciar
Beatrice Rancea, din nou sub control judiciar

Ce se întâmplă acum cu directoarea Operei din Iaşi

Beatricei Rancea este nevoită să mai aștepte încă 60 de zile, după ce a mai fost anchetată și în urmă cu patru luni. Pe data de 1 martie, DIICOT și Poliția Română au anunțat că au fost făcute 26 de percheziții domiciliare, în Iași și București.

Autoritățile au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în delapidare și fals. Procurorii DIICOT spuneau, la acea vreme, că prejudiciul se ridică la suma de cinci milioane de lei. Nu mai puțin de 14 persoane au fost aduse la audieri, iar între acestea s-a aflat și Beatrice Rancea.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2014, s-a constituit și a acționat alternativ în municipiile Iași, respectiv București, un grup infracțional organizat condus de către o persoană, în calitate de manager al unor instituții culturale din municipiile Iași și București, grup la care au aderat ulterior și alte persoane”, se arăta în comunicatul celor de la DIICOT.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...