Beatrice Mahler, declaraţie îngrijorătoare. Cazurile de covid, mult mai grave: „Acum ajung la spital familii întregi”

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 27.03.2021, 10:50
Beatrice Mahler, declaraţie îngrijorătoare. Cazurile de covid, mult mai grave: „Acum ajung la spital familii întregi”

Beatrice Mahler, declaraţie îngrijorătoare. Cazurile de covid, mult mai grave. Acum ajung la spital familii întregi, iar mulți dintre ei în stare gravă.

Beatrice Mahler, avertizare dură. Infectările cu coronavirus prezintă tot mai multe cazuri grave

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București a făcut o declaraţie îngrijorătoare. Medicul avertizează că în spitale apar tot mai multe persoane cu forme grave ale bolii.

Beatrice Mahler spune că s-au creat mai multe situații. Prima este cea în care ajung în spital cazuri tot mai grave, dar și cea în care oamenii fie se testează cu teste rapide și refuză să declare boala, fie au simptome și nu vor să se testeze.

Cazurile grave de coronavirus se inmultesc
Cazurile grave de coronavirus se inmultesc

Spitalele se confruntă cu lipsa de personal

În plus, Beatrice Mahler a acuzat și problema deficitului de personal din spitale, motiv pentru care personalul unităților medicale au tot mai puțin timp pentru îngrijirea fiecărui bolnav în parte.

Pe de o parte, numărul de cazuri care sunt în spital este mare şi sunt cazuri mult mai grave, cu o evoluţie rapid spre deteriorare. Pe de altă pare, sunt foarte mulţi pacienţi şi nu vorbim de un membru al familiei, ci familii întregi. Primim telefoane, sunt cel puţin 4-5 familii pe zi care solicită ajutorul, familii cu mai mulţi membri bolnavi. Sigur, intensitatea bolii variază în cadrul aceleiaşi familii”, a declarat managerul de la Marius Nasta.

Românii refuză să se testeze sau se testează acasă

Beatrice Mahler a mai povestit cum mai multe persoane i-au spus că au colegi de serviciu care s-au testat cu teste rapide și nu vor să declare boala, sau cunosc oameni care au simptome, dar nu vor să facă testul.

Aceste situații amplifică gravitatea situaţiei pe care o trăim. Sunt convinsă că, fără să facem testarea rapidă şi rapid, nu vom reuşi să stabilizăm această creştere a numărului de cazuri”, a explicat managerul Institutului Marius Nasta.

Noapte trecută a fost nevoie de suplimentarea paturilor

Medicul mai spune că avem de-a face cu un virus pervers, care aduce o boală extrem de nesigură şi impredictibilă. „Este o presiune extrem de mare legată de pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală, legat de cazurile care ajung cu necesar crescut de oxigen, pacienţi pentru care trebuie în fiecare noapte să suplimentăm numărul de paturi.

Noaptea trecută am avut zece paturi suplimentate, dar poate că asta nu e atât de neobişnuit pentru că am mai trăit în noiembrie. Ce e diferit în acest moment este că pe această secţie COVID, unde avem un normativ de personal al unei secţii obişnuite, avem 10 pacienţi care ar putea în orice moment să ocupe un loc în Terapie Intensivă, unde asistăm pacienţii cu ajutorul medicilor de la Terapie Intensivă, vorbim de proceduri de ventilaţie non-invazivă, e adevărat, nu sunt pacienţi intubaţi, dar sunt pacienţi gravi, pacienţi critici şi atrag atenţia că această îngrijire noi trebuie să o facem cu un personal deficitar şi atunci nu ne mirăm de nemulţumirea care apare ca urmare a timpului scurt pe care personalul poate să îl aloce unui pacient”, a mai spus Beatrice Mahler.

Urmăriți Impact.ro și pe