Motivul pentru care tulpina britanică este atât de periculoasă. Riscul de a muri este uriaş faţă de celelalte forme

Nicu Stan 17.03.2021, 13:48
Motivul pentru care tulpina britanică este atât de periculoasă. Riscul de a muri este uriaş faţă de celelalte forme

Motivul pentru care tulpina britanică este atât de periculoasă. Riscul de a muri este uriaş faţă de celelalte forme. Cu cât la sută este mai mortală tulpina britanică, citiți în articolul de mai jos.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că tulpina britanică este și mult mai mortală. Cu cât este mai mare riscul pentru pacienți

S-a dovedit că tulpina britanică nu este doar mult mai contagioasă, ci și mult mai mortală. Riscul de deces al pacienților infectați cu virusul descoperit în Marea Britanie este mult mai mare decât în cazul celorlalte tulpini.

O nouă cercetare, publicată în revista Nature, a relevat că oamenii care s-au infectat cu tulpina britanică, cunoscută sub numele de B.1.1.7, au avut un risc de deces de 55% mai mare în termen de patru săptămâni de la depistarea bolii.

Tulpina britanica, mai contagioasa si mai mortala ca celelalte variante de covid
Tulpina britanica, mai contagioasa si mai mortala ca celelalte variante de covid

Studiul a fost făcut pe 2,2 milioane de persoane infectate

De asemenea, autorii studiului au cercetat în jur de 2,2 milioane de persoane care au fost testate pozitiv în Anglia, între septembrie și mijlocul lunii februarie. Astfel, au comparat numărul deceselor între cei cu B.1.1.7 și cei care au fost infectați cu alte tulpini.

Oamenii de știință au constatat că, în varianta inițială a virusului, șase persoane din 1000, în vârstă de 60 de ani, au risc crescut de deces. Numărul crește la aproximativ 9 persoane din 1.000, în cazul infectării cu varianta tulpinii britanice a coronavirusului.

Tulpina britanică a cauzat mai mulți morți

În ciuda progreselor substanțiale în tratarea COVID-19, am văzut deja mai multe decese în 2021 decât în ​​primele opt luni ale pandemiei. Lucrarea noastră ajută la explicarea cauzelor pentru care s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Nick Davies, autorul principal al cercetării.

Mortalitatea crescută cauzată de tulpina din Marea Britanie ar putea fi cauzată de faptul că oamenii infecați cu B.1.1.7 au în medie încărcături virale mai mari, asta însemnând că produc mai multe particule virale atunci când sunt infectate.

Încărcătură virală mai mare înseamnă un ruisc mai mare de deces

De asemenea, o încărcătură mai mare virală, arată mai multe studii, este asociată cu un risc mai mare de deces și forme mai grave ale infecției.

Acesta a fost primul lucru care mi-a venit în minte”, a spus anterior William Schaffner, expert în boli infecțioase la Universitatea Vanderbilt.

Tulpina britanică este cu până la 70% mai contagioasă

Pe de altă parte, este posibil ca transmisibilitatea crescută a tulpinii britanice să crească riscul de infectare a mai multor oameni care prezintă un risc mai ridicat de a face forme grave ale bolii.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că tulpina britanică, respectiv B.1. 1.7., este mai contagioasă cu 50% și 70% decât versiunea originală a coronavirusului.

Urmăriți Impact.ro și pe