Beatrice Mahler amenință cu închiderea unor secții din spitalul Marius Nasta. ”E foarte dificil să tragem de acest personal”

Cristian Cojocaru 15.03.2021, 21:51
Beatrice Mahler amenință cu închiderea unor secții din spitalul Marius Nasta. ”E foarte dificil să tragem de acest personal”

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler amenință cu închiderea unor secții din cadrul spitalului. Angajații sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile nu au luat măsuri cu privire la plata suplimentară, lucru care poate duce la închiderea secțiilor.

Beatrice Mahler ia în calcul închiderea unor secții de la Marius Nasta

Din cauza faptului că autoritățile nu au reglementat plata suplimentară a cadrelor medicale din centrele de vaccinare din cadrul spitalelor, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală ia în calcul închiderea centrului de vaccinare sau ale anumitor secții ale spitalului. Potrivit lui Beatrice Mahler, singura compensație pe care o pot primi angajații constă în zile libere pentru weekendurile lucrate.

”Singura compensație pe care o pot primi angajații din centrele de vaccinare din spitale ar fi să își ia zile libere pentru weekendurile lucrate în plus, caz în care s-ar bloca activitatea unor secții din spital, în condițiile în care este vorba despre același personal. Angajații care lucrează ore suplimentare în centrul de vaccinare din spital ar fi dispuși să renunțe la zilele libere și să fie plătiți suplimentar, însă legea nu permite acest lucru. Dacă această situație nu se va rezolva, va trebui să închidem ori centrul de vaccinare, ori secții din spital, pentru că acești oameni trebuie să își ia zilele libere”, a explicat Beatrice Mahler.

Potrivit managerului spitalului, există două categorii de centre de vaccinare, cele create în spitale și cele din afara instituțiilor spitalicești, care diferă.

„Noi, în cadrul spitalelor, am delegat personal din spital. Delegarea personalului din spital acoperă, practic, partea financiară. Personalul din centru este plătit de spital, pentru că l-am luat dintr-o parte și l-am dus în alta. Dar este însă foarte dificil să tragem de acest personal”, a mai adăugat managerul Institutului Marius Nasta, pentru HotNews.ro.

Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a afirmat că această problemă persistă la nivelul întregii țări. 
Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a afirmat că această problemă persistă la nivelul întregii țări.

Situația necesită o soluție urgentă

Beatrice Mahler a mai afirmat faptul că o altă problemă se referă la personalul care lucrează în weekend, astfel că aceste cadre medicale trebuie să primească zile libere pentru zilele lucrate la sfârșitul de săptămână. Din cauza faptului că nu există bani pentru a fi plătiți, practic cadrele medicale ar avea dreptul la 8 zile libere ceea ce ar însemna un deficit uriaș de personal.

„Și atunci noi avem acum la spital mulți angajați cu ore suplimentare efectuate, care vor trebui să își ia zile libere și cărora nu am cum să nu le dau acele zile libere dar nu am nici cum să le dau, pentru că trebuie să închid spitalul. Și atunci, cineva pierde. Oamenii ar vrea să primească bani pentru ore suplimentare, dar eu, legal, nu pot să îi plătesc. Este o mare problemă”, subliniază Beatrice Mahler.

Cu privire la această situație, este nevoie de a se găsi urgent o soluție legală pentru a se putea plăti orele suplimentare. Managerul spitalul afirmă că deși își dorește să poată plăti în plus orele lucrate în zilele de sâmbătă și duminică, cadrul legal nu permite acest lucru. Nici cadrele medicale care lucrează în centrele de vaccinare din afara instituțiilor spitalicești, nu au fost plătite la timp. Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a afirmat că această problemă persistă la nivelul întregii țări.

Urmăriți Impact.ro și pe