Valeriu Gheorghiță, declaraţie despre profesoara din Oradea care a murit după rapel. „Am aflat din presă”

Stan Filon 13.03.2021, 16:54
Valeriu Gheorghiță, declaraţie despre profesoara din Oradea care a murit după rapel. „Am aflat din presă”

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Dr Valeriu Gheorghiță, a recunoscut că a aflat despre moartea unei profesoare la trei zile după rapel, din presă. Cu toate acestea, medicul spune că decesul nu are nicio legătură cu vaccinul împotriva coronavirusului.

Valeriu Gheorghiță a recunoscut că a aflat din presă de profesoara din Oradea care a murit la trei zile după rapel

Profesoara Adriana Bunea a ajuns la spital în stare gravă, la trei zile după ce a făcut rapelul. Din primele informații, organele femeii au cedat rând pe rând, din cauza unei substanțe necunoscute. Medicii s-au luptat pentru eliminarea substanței respective din corp, dar nu a mai putut fi făcut nimic. Soțul femeii a spus că aceasta s-a simțit destul de slăbită în ultima perioadă și acuza stări de frig. Acesta a precizat că nu știe să fi existat probleme medicale grave înainte de vaccinare.

”Existau probleme dar erau minore. În ultimele două săptămâni a făcut de cel puțin trei ori ceea ce popular se numește “criză de fiere”, dar am pus-o pe seama mâncărurilor. Și inclusiv în ziua de luni, dimineață nu s-a simțit bine, dar și-a revenit, am mers la vaccin, medicii i-au făcut un consult sumar și au spus că se poate face rapelul. Cu toate că soția i-a anunțat că e slăbită.

Valeriu Gheorghita a recunoscut ca a aflat din presa de cazul profesoarei din Oradea care a murit la trei zile dupa rapel
Valeriu Gheorghita a recunoscut ca a aflat din presa de cazul profesoarei din Oradea care a murit la trei zile dupa rapel

Femeia a murit la trei zile după rapel

Acum privind retrospectiv pot spune câteva lucruri, pe care mi le-au confirmat cunoștințe care sunt din domeniul medical, și anume se plângea destul de des în ultimele două săptămâni că îi este frig, cu toate că era destul de cald în casă. S-ar putea că organismul să fi luptat cu ceva în acel interval de timp”, a declarat soțul profesoarei, pentru Antena 3.

Pentru aceeași sursă, medicul Valeriu Gheorghiță a recunoscut că a aflat din presă despre acest caz. „Nu am fost informat oficial. Am aflat în cursul zilei de astăzi din presă. Aceste cazuri se raportează oficial către ANM. Eu nu sunt o instituție care să centralizeze aceste reacții adverse, indiferent de natură lor. Mie îmi vin toate reacțiile adverse centralizate de la ANM, de la Centrul Național al Bolilor Transmisibile din România. Eu le prezint în atenția opiniei publice săptămânal..

”Nu are în niciun caz cum să fie legată de vaccin”

Există un cadru metodologic național prin care toate evenimentele adverse care apar după administrarea oricărui tip de vaccin trebuie să fie raportat către Agenția Națională a Medicamentului și dispozitivelor medicale din România. Indiferent dacă se ridică sau nu suspiciunea vreunei relații de cauzalitate. 

Chiar dacă din punct de vedere medical noi știm că nu există nicio legătură, totuși acea fișa de raportare trebuie completată de către profesioniști în domeniul santatii și transmisă către Agenția Națională a Medicamentului.

Din cele prezentate în materialul din presă arată o disfuncție multiplă de organe care nu are în niciun caz cum să fie legată de vaccin pentru că din punct de vedere fiziologic nu se pot instala într-un timp atât de scurt discunctii multiple de ogane. Deci cu siguranță era o afecțiune gravă pre-existența care a avut parcursul ei natural din păcate. Medical nu este suficient de mult timp că vaccinul să contribuie într-un fel sau altul”. Medicii urmează să efectectueze necropsia femeii pentru a se afla exact cauzele decesului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...