Băutura pe care a cumpărat-o Coca Cola. Compania a plătit 5,6 miliarde dolari, este record

Nicu Stan 09.11.2021, 13:58
Băutura pe care a cumpărat-o Coca Cola. Compania a plătit 5,6 miliarde dolari, este record

Coca Cola a mai cumpărat o băutură pentru care compania a plătit 5,6 miliarde dolari, ceea ce poate fi considerat un adevărat record. Tranzacția era una de așteptat, întrucât gigantul american figurează în acționariatul companiei pe care a achiziționat-o încă din 2018.

Coca Cola a cumpărat încă o băutură. Suma plătită, una record

Compania Coca-Cola a cumpărat producătorul pentru băuturi sportive Bodyarmor pentru suma de 5,6 miliarde de dolari. Mișcarea era una așteptată penru că gigantul american intrase în acționariatul producătorului pentru băuturi sportive Bodyarmor încă din anul 2018, moment când a preluat 15% din acțiuni, devenind al doilea mare acţionar al companiei.

La acel moment, jucătorul de baschet Kobe Bryant era al treilea mare acţionar al Bodyarmor, după o investiţie făcută în 2013, la doi ani de la înfiinţarea companiei de băuturi sportive.

Kobe Bryant primeste 400 de milioane de dolari din vânzarea Bodyarmor
Kobe Bryant primeste 400 de milioane de dolari din vânzarea Bodyarmor

Bodyarmor, afacerea separată a Coca Cola

Astfel, acum, Bodyarmor va fi administrat ca o afacere separată în cadrul unității de operare a Coca-Cola din America de Nord, însă va continua să aibă sediul la New York.

De asemenea, în cadrul unui acord separat de consultanță și servicii de tranziție, echipa de conducere executivă, inclusiv cofondatorul și președintele Mike Repole și președintele Brent Hastie, s-au arătat de acord să continue să lucreze pentru companie, pregătind strategia pentru următorii 2 ani.

Bodyarmor, vânzări de 1,4 miliarde de dolari în 2021

Reprezentanții Coca-Cola estimează că vânzările Bodyarmor ar trebui să depăşească în acest an 1,4 miliarde de dolari, în creştere cu aproximativ 50% față de anul 2020.

Jucătorul de baschet Kobe Bryant a făcut o adevărată afacere prin investiția făcută în 2013. Atunci, sportivul a investit 6 milioane de dolari în compania de băuturi sportive, fiind cel de-al treilea investitor.

Familia lui Kobe Bryant, 400 de milioane de dolari din vânzarea Bodyarmur

Acum, în urma vânzării totale către compania Coca Cola a Bodyarmur, familia jucătorului de baschet, care a decedat anul trecut în urma unui accident aviatic, va încasa o sumă uriașă de bani. Astfel, urmașii lui Kobe Bryant urmează să primească în urma tranzacției nu mai puțin de 400 de milioane de dolari.

”Dacă nu ar fi fost viziunea și credința lui Kobe Bryant, BODYARMOR nu ar fi fost capabil să obțină succesul pe care l-am avut”, a declarat Mike Repole, fondatorul BodyArmor, într-un comunicat transmis cu ocazia încheierii tranzacției cu Coca Cola.

Fondatorul va lucra în continuare la dezvoltarea BodyArmor

În plus, fostul fondator s-a arătat pe deplin încântat că va avea posibilitatea să pună în continuarea umărul la dezvoltarea companiei pe care el a fondat-o, alături de noul proprietar.

”Nu aș putea fi mai încântat să fac parte din familia Coca-Cola și să ne îndreptăm ochii spre viitor”, a mai anunțat Mike Repole.

Urmăriți Impact.ro și pe