Băutura celebră pentru care Coca Cola schimbă rețeta. Noua versiune, lansată deja în America

Iancu Andreea 07.08.2021, 21:42
Băutura celebră pentru care Coca Cola schimbă rețeta. Noua versiune, lansată deja în America

Coca Cola este una dintre cele mai cunoscute și emblematice băuturi ale tuturor timpurilor. Deși fanii Pepsi ar putea susține același lucru despre răcoritoarea lor preferată. Chiar dacă gustul care a făcut băutura Coca Cola celebră este unul inconfundabil, acesta ar putea să se modifice după ce compania schimbă rețeta. Producătorii au anunțat că unul dintre sortimentele sale beneficiază deja de o nouă versiune, care a fost lansată în America.

O nouă versiune pentru băutura celebră, după ce Coca Cola a anunțat că schimbă rețeta

Cu toții cunoaștem aroma sucului răcoritor, care se află pe masa multora în special la zilele de sărbătoare, dar și zi de zi pentru alții. De la prima sticlă de Cola și până astăzi însă, compania producătoare a încercat să își mulțumească fanii, aducând unele noutăți și schimbând pe alocuri aroma. Chiar dacă gustul băuturii a rămas în principal același, producătorii au scos pe piață mai multe sortimente, cu diferite arome și ingrediente în compoziție. Considerată nocivă pentru sănătate, Coca Cola a încercat să se alinieze dorinței consumatorilor de a avea o viață sănătoasă și a produs Coca Cola Zero. Acum, o nouă versiune pentru băutura celebră urmează să îi uimească pe clienți, după ce compania a anunțat că schimbă rețeta.

Noua băutură lansată sub sigla Coca Cola a ajuns deja în magazinele din America. Produsul urmează să fie lansat și în Canada începând din luna septembrie. Totuși, având în vedere că băutura este emblematică în rândul celor carbogazoase, unii privesc cu scepticism această decizie de a modifica rețeta pentru Coca Cola Zero, considerând gestul unui extrem de riscant, potrivit CNN. Pe de altă parte, unii consumatori sunt deschiși la noutăți și ar putea primi bine versiunea propusă de Coca Cola. În plus, oficialii companiei susțin că își doresc ca varianta Zero Zahăr să fie mai apropiată la gust cu cea obișnuită.

Băutura celebră pentru care Coca Cola schimbă rețeta
Cola Zero ar urma să se apropie mai mult de varianta obișnuită a băuturii

Rivalul Coca Cola a schimbat rețeta din cauza clienților nemulțumiți. Ce ingredient a eliminat Pepsi din rețeta sa

Coca Cola are un rival în rândul companiei PepsiCo. Pentru că mulți dintre consumatori disting gustul celor două băuturi, optând pentru cea mai apropiată de preferințele lor, cele două companii au încercat mereu să fie cu un pas înaintea celeilalte, dar și să acționeze la fel precum concurența. Astfel, în timp ce Coca Cola lansa varianta Zero Zahăr, Pepsi ieșea pe piață cu Diet Pepsi. Doar că gustul noii băuturi nu i-a convins pe consumatori.

Astfel, rivalul Coca Cola a eliminat în 2015 aspartamul din rețeta Diet Pepsi, după ce au apărut mai multe reclamații din partea consumatorilor cu privire la noul ingredient. Mulți dintre clienți s-au arătat nemulțumiți de gustul băuturii răcoritoare, astfel că Pepsi a readus până la urmă aspartamul în rețetă, la numai un an distanță de la prima decizie de a-l elimina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...