Legendarul baschetbalist Kobe Bryant și fiica sa, ultimul zbor împreună. Ce spun polițiștii despre accidentul de avion în care au murit cei doi

Raluca Juncu 27.01.2020, 12:27
Legendarul baschetbalist Kobe Bryant și fiica sa, ultimul zbor împreună. Ce spun polițiștii despre accidentul de avion în care au murit cei doi

Kobe Bryant, unul din cei mai renumiți bachetbaliști și atleți americani din toate timpurile s-a stins din viață ieri, la vârsta de 41 de ani, întru-un accident de elicopter. Accidentul s-a produs în regiunea Calabasas, la vest de Los Angeles, în statul american California. Sportivul se afla în elicopter cu una din cele patru fete ale sale, Gianna.

Kobe Bryant, moarte bruscă în urma unui accident de elicopter. Niciun pasager nu a supraviețuit

Star al NBA și clubului Los Angeles Lakers, baschetbalistul Kobe Bryant a decedat la bordul elicopterului care s-a părbușit la vest de Los Angeles. Nicio persoană din cele nouă care se aflau în apartul de zbor nu a supraviețuit.

„Nu există niciun supravieţuitor… Se aflau nouă persoane la bordul aparatului de zbor, pilotul şi alte opt persoane”, a afirmat şeriful Alex Villanueva într-o conferinţă de presă.

Decoamdată nu se cunosc cu exactitate toate detalii accidentului, însă autoritățile spun că ar fi fost vorba despre condițiile meteo care au fost nefavorbile. Lipsa de vizbilitate a fost accentuată de fenenomenele de ceață, motiv pentru care elicopterul a fost nevoit să covoare la sol, transmite Reuters.

„Nu suna aşa cum trebuie şi zbura foarte jos. Am văzut cum s-a prăbuşit şi cum a explodat. Dar mi-a fost greu să-mi dau seama de mai multe lucruri, petru că era ceaţă densă. Elicopterul a căzut, s-a auzit o bubuitură puternică, apoi am văzut o minge mare de foc. Nimeni n-ar fi putut supravieţui”, a declarat pentru Los Angeles Times, Jerry Kocharian, în vârstă de 62 de ani, potrivit Mediafax.

În aeronava Sikorsky S-76, care aparținea lui Kobe Bryant se aflau în total nouă persoane care și-au pierdut viața. Printre acestea se numără și fiica sa, Gianna.

Kobe Bryant și fiica sa Gianna. Foto: Stephen R. Sylvanie USA TODAY Sports/File Photo
Kobe Bryant și fiica sa Gianna au murit în teribilul accident. Foto: Stephen R. Sylvanie USA TODAY Sports/File Photo

Presa locală a relatat că printre victime se mai găsesc o altă adolescentă şi părintele acesteia. Numele victimelor vor fi dezvăluite de autorităţi după ce corpurile neînsufleţite vor fi identificate şi familiile prevenite, au maid eclarat autoritățile americane.

Elicopterul a decolat de pe aeroportul John Wayne din Santa Ana, la ora locală 09:06. El se îndrepta spre nord-vest, cu destinaţia Mamba Sports Academy din Newbury Park, la 137 de kilometri, unde Gianna trebuia să dispute un meci de baschet, conform informațiilor redate de flightradar24.com, un site de urmărire a zborurilor. la scurt timp după accident, autoritățile au fost chemate pentru a stinge un foc de vegetație din aceeași regiune, care a izbuncit în urma prăbușirii aeronavei la sol.

Kobe Bryant a fost una din legendele baschetului din întreaga lumea. El a jucat la Los Angeles Lakers, fiind unul din cei mai valoroși jucători din istoria echipei. Sportivul a mai câștigat 2 campionate NBA în anii 2009 și 2010, jucând tot la aceeași echipă.
Kobe Bryant a devenit al treilea cel mai bun marcator, devansându-l pe Michael Jordan.

Urmăriți Impact.ro și pe