Băutura cu care trebuie să uzi florile. Efectul e cu totul neașteptat

Iancu Andreea, Gabriel Alexandru 23.01.2022, 15:32
Băutura cu care trebuie să uzi florile. Efectul e cu totul neașteptat

Florile, fie că vorbim despre cele în ghiveci sau despre cele din grădină, ne dau o stare de bine atunci când le admirăm. Ele bucură privirea și oferă o oportunitate de relaxare atunci când ne ocupăm timpul cu îngrijirea lor. Pentru a te asigura că acestea se dezvoltă armonios, află care este băutura cu care trebuie să uzi florile pentru un efect nebănuit.

Care este băutura cu care trebuie să uzi florile de acum încolo. Efectul său este uluitor

Dacă până acum nu ai apelat la trucuri pentru întreținerea și creșterea florilor tale, află că poți utiliza o metodă simplă. Băutura cu care trebuie să uzi florile de acum încolo este banala cafea. Aceasta oferă un efect nebănuit după aplicare. Dincolo de faptul că zațul de cafea este folosit ca îngrășământ pentru solul plantelor și lichidul în sine este util.

În timp ce zațul, cu un conținut ridicat de azot, ajută creșterea plantelor, băutura pe care mulți dintre noi o savurează dimineața poate aduce beneficii neașteptate. Cafeaua oferă o serie de nutrienți esențiali pentru dezvoltarea florilor, printre acestea numărându-se potasiul și magneziul. Ceea ce trebuie reținut însă este faptul că băutura trebuie să fie simplă, fără frișcă, lapte sau zahăr. Totodată, în funcție de tipul de plantă, este important să știm cum se prepară cafeaua pentru a obține un pH mai mare sau mai mic.

Băutura cu care trebuie să uzi florile
Cafeaua, băutura cu efecte grozave pentru plante

Modul simplu prin care să uzi florile folosind cafea

Nivelul pH-ului este extrem de important, potrivit stiridinlume.ro. Cu cât acesta este mai scăzut, cu atât lichidul este mai acid pentru plante. Astfel, este esențial acest aspect în îngrijirea plantelor. Cafeaua are un pH cuprins în general între 5.2 și 6.9. Pentru a fi utilizată pentru udarea florilor din ghiveci sau din grădină, cafeaua trebuie diluată cu apă, care are un pH de peste 7.

Cantitatea de cafea ar trebui amestecată cu una asemănătoare de la robinet. De asemenea, cafeaua nu trebuie să fie caldă atunci când se udă florile. De asemenea, nu trebuie să exagerăm cu cafeaua, deoarece aplicarea sa în abundență va transforma compoziția solului în una foarte acidă. Udarea plantelor cu cafea este recomandată doar o dată la 1-2 săptămâni.

Ce plante ar trebui udate cu băutura energizantă

Printre plantele care îndrăgesc un mediu mai acid se numără: cyclamen, bromelia, gardenia, aloe, gladiole, trandafiri, begonii, ferigi, hortensii și zambile. De asemenea, putem folosi cafea și pentru plantele din curte, nu doar pentru cele din ghiveci. Plantele vor deveni mai sănătoase și se vor dezvolta armonios atunci când sunt udate în mod corespunzător cu această băutură.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...