Asta se întâmplă când torni o linguriță de scorțișoară pe plante. Nu o să-ți vină să crezi

Cătălina Burghelea 17.12.2021, 13:55
Asta se întâmplă când torni o linguriță de scorțișoară pe plante. Nu o să-ți vină să crezi

Scorțișoara este unul dintre cele mai utilizate condimente din lume. Are multe proprietăți pentru sănătate și frumusețe, dar nu mulți știu că este foarte util și pentru grădinărit. Pulberea de scorțișoară este foarte eficientă în tratarea diverselor probleme din grădină. Este un excelent fungicid natural, care protejează plantele. Să vedem cum se folosește.

Ce se întâmplă dacă pui o linguriță de scorțișoară pe plante

Planetele și florile naturale reprezintă un accesoriu de design care înfrumusețează orice zonă a casei. De multe ori, însă, îngrijirea acestora poate fi anevoioasă și migăloasă. Iubitorii plantelor de apartament pot descoperi o mulțime de trucuri care să le prelungească viața speciilor preferate. Un truc uimitor este cel care presupune să presari scorțișoară pe plante. Vei descoperi efecte nebănuite, după ce torni pulberea.

Dacă vrei să te bucuri de frumusețea plantelor din ghiveci pentru mai mult timp, poți să aplici câteva trucuri simple. Spre exemplu, atunci când ai udat în exces florile, poți apela la apa oxigenată, pentru a nu le omorî. Un efect uimitor are combinația scorțișoara și cojile de ouă. Aceste două ingrediente pot face minuni pentru plantele tale.

Trucuri uimitoare pentru grădina cu flori

Trebuie doar să aduni cojile de ouă, să le speli de albuș și să le lași la uscat, după care le mărunțești în blender, obținând o pudră plină de calciu și minerale. La 200 g de pudră de coji de ouă ai nevoie de o linguriță de scorțișoară. Aceasta din urmă are efect antimicrobian și antimucegai, menținând plantele sănătoase mai mult timp. Amestecul obținut trebuie pus în ghiveci, la suprafață.

Ce altceva mai poți face? Scorțișoara are un efect repelent asupra furnicilor, muștelor și altor insecte. Doar presară scorțișoară în jurul plantei, pentru a le ține departe. Pulberea parfumată are efect uimitor și împotriva ciupercilor și mucegaiului de pe plante, care le împiedică să crească și să se reproducă. Tot ce trebuie să faci este să torni în ploaie scorțișoară peste plantele tale preferate.

Poți, de asemenea, să stropești pământul din ghivece, pentru cele mai bune rezultate. În cazul butașilor, nu utiliza substanțe chimice. Ci adaugă scorțișoară măcinată pe tulpină, la înălțimea butașilor pe care dorești să-i plantezi.

Ce plante din locuință îți fac rău

Alte utilizări ale scorțișoarei de care nu știai

1. Ca îngrășământ natural, dacă trebuie să plantezi un butaș de trandafir pentru ca acesta să dezvolte flori, doar pune puțină scorțișoară pe butaș. Îl va ajuta să crească și să înflorească.

2. Pentru legume sănătoase, adaugă puțină pudră de scorțișoară.

3. Frunzele deteriorate ale plantelor tale se vor vindeca dacă pui puțină pudră de scorțișoară pe ele.

4. Presară puțină scorțișoară în jurul plantelor. Trucul va ține țânțarii și alte insecte departe, datorită mirosului său puternic.

Aroma puternică a acestui condiment pune pe fugă dăunătorii

5. Majoritatea grădinarilor știu că germinarea semințelor nu este ușoară, dar stropirea lor cu scorțișoară ajută, datorită proprietăților sale antifungice. Astfel, răsadurile se vor dezvolta fără boli.

6. Doar adaugă puțină scorțișoară în grădina, astfel încât ciupercile să nu apară, deoarece proprietățile sale antifungice le țin departe.

7. Pentru a alunga și a controla dăunătorii, precum furnicile, din grădină, presărați scorțișoară acolo unde sunt prezenți în mod obișnuit.  Mirosul îi va alunga.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...