Băutura care este toxică pentru creier. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul

Stan Filon 09.08.2023, 15:59
Băutura care este toxică pentru creier. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul

Băutura care este toxică pentru creier. Medicul chirurg Vlad Ciurea, care a operat pe multe creiere la viața sa, a dat verdictul. A văzut exact cum este afectat creierul uman de această băutură.

Băutura care este toxică pentru creier

Sănătatea creierului este foarte importantă, fiind unul dintre cele mai importante organe. Dacă știința a avansat în ultimii zeci de ani și se fac transplanturi de rinichi, de plămâni, de ficat sau char de inimă, iată că transplantul de creier întârzie să apară, așa că trebuie să avem grijă de creierul nostru.

Inamicul creierului îl reprezintă o băutură pe care foarte mulți români o consumă, fără să știe cât rău le poate face. Vorbim despre băuturile alcoolice. Consumate în exces, acestea fac ravagii în creier, lăsând urme adânci și irecuperabile.

Bautura care este toxica pentru creier
Bautura care este toxica pentru creier

Cum afectează alcool-ul creierul

După cum se știe, băuturile alcoolice creează dependență și sunt foarte toxice, dacă sunt consumate des. Efectele alcoolului asupra sănătății variază însă de la o persoană la alta și pot depinde de cantitatea și tipul de alcool consumat. Etanolul, ingredientul activ din băuturile alcoolice, este cunoscut sub denumirea de „alcool”. Acesta poate avea efecte puternice asupra stării mentale și nu numai.

Pot apărea probleme serioase și la ficat, deoarece alcoolul este metabolizat de ficat, iar consumul excesiv de băuturi alcoolice poate conduce la creșterea grăsimii la interiorul celulelor hepatice. Abuzul de alcool poate declanșa ciroză, o afecțiune foarte gravă, chiar mortală.

Așadar, consumul excesiv de alcool poate avea numeroase efecte negative asupra organismului uman, inclusiv asupra creierului. S-a dovedit că etanolul reduce comunicarea dintre celulele creierului, un efect pe termen scurt responsabil pentru multe dintre simptomele beției.

Semne vizibile lăsate de alcool

Un consum excesiv de alcool, pe o perioadă lungă, poate conduce la afectarea funcțiilor cerebrale. Creierul uman este foarte sensibil, iar alcoolul poate să crească riscul de dezvoltare de demență și poate să provoace contracția creierului la adulții de vârstă mijlocie și înaintată.

”Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, creierul alcoolicului este cel mai degradat. Este un semn mare de alarmă. Creierul celui care consumă mult alcool se stafidește. În rest, dacă un om are mai multe sau mai puține celule nervoase, dacă funcționează la un IQ mai dezvoltat sau nu, adică un intelectual de super, super clasă și un lucrător, nu poți să spui că între cele două este o diferență foarte mare”, a declarat profesor doctor Vlad Ciurea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...