Bârladul va avea toaletă publică de 50.000 de euro. Ce funcții trebuie să îndeplinească

Stan Filon 11.08.2021, 19:54
Bârladul va avea toaletă publică de 50.000 de euro. Ce funcții trebuie să îndeplinească

Bârladul urmează să achiziționeze cea mai scumpă toaletă din oraș! Licitația a fost lansată, iar acum municipalitatea așteaptă ofertele pentru care s-a pregătit intens. Pentru achiziția toaletei de nouă generație, conducerea orașului este pregătită să plătească chiar și 50.000 de euro!

Bârladul va avea toaletă publică de 50.000 de euro

Așadar, bârlădenii se vor putea bucura de prima toaletă publică automatizată. Aceasta se va igieniza singură și va transmite semnale atunci când rămâne fără săpun sau hțrtie igienică, pentru suma de 50.000 de euro, cât este dispusă municipalitatea să plătească din banii cetățenilor din Bârlad. Anunțul a fost făcut pe SICAP (e-licitație.ro), iar costul exact este de 236.554,62 lei, adică 50.000 de euro, scrie vremreanoua.ro. Mai exact, obiectul licitației este “Furnizare și montaj toaletă automată racordabilă pentru persoane cu dizabilități” în municipiul Bârlad.

Un plus este faptul că toaleta respectivă va putea fi folosită și de persoanele cu dizabilități. Dar iată condițiile pe care primăria Bârlad le cere de la toaleta automată: curățarea și dezinfecția podelei cabinei, curățarea, dezinfecția și uscarea vasului toaletei în interior și exterior, ventilarea și parfumarea cabinei, igienizarea mâinilor după utilizarea vasului wc.

Barladul va avea toaleta publica de 50.000 de euro
Barladul va avea toaleta publica de 50.000 de euro

Amplasată în mijlocul orașului

Pentru asta, municipalitatea a pus la bătaie suma de 50.000 de euro, iar banii vin în totalitate de la bugetul local bârlădean. Toaleta automată racordabilă este, de fapt, o capsulă din inox cu un sistem automat de igienizare completă, cu senzori.

Cum funcționează aceasta, mai exact? Ei bine, după ce un utilizator a folosit toaleta, aceasta se închide complet, se igienizează singură, astfel că următoarea persoană care intră va găsi un spațiu complet igienizat. Sistemul electronic al toaletei va semnala de fiecare dată când se termină consumabilele și materialele de curățenie. Cum era de așteptat, toaleta cu preț de apartament va deveni un adevărat reper și va fi instalată chiar în centrul orașului.

Dincolo era mai…scump

Toalete publice mai scumpe de atât s-au mai văzut doar la Arad, unde municipalitatea a aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție ”SF – Amenajare toalete publice în Municipiul Arad”.

Presa locală care a verificat documentația a scris că valoarea investiţiei se ridică la 1.725.483,29 lei (inclusiv TVA). Adică peste 350.000 de euro, bani din care se vor amenaja doar 4 toalete publice. La un calcul sumar, reiese faptul că fiecare toaletă publică va costa puțin peste suma de 87 de mii de euro! Cele patru toatele publice sunt automatizate, integral echipate şi finisate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...