Banul la ban trage: cât a încasat Ion Țiriac dintr-o singură afacere în 2019

Marian Cărăvan 29.04.2020, 09:32
Banul la ban trage: cât a încasat Ion Țiriac dintr-o singură afacere în 2019

Ion Țiriac se descurcă chiar și atunci când se vorbește de criză.

Banul la ban trage: cât a încasat Ion Țiriac dintr-o singură afacere

Chiar dacă în momentul de față nu mai este cel mai bogat român, Ion Țiriac prosperă chiar și în aceste momente în care economia nu e în cea mai grozavă formă. Fostul tenismen este beneficiarul unor dividende uriașe de la Allianz Țiriac, companie la care deține 45 la sută dintre acțiuni. Profitul pe 2019 al acestei companii a fost cu 3,6% mai mare decât cel realizat în 2018, precizează economica.net. Mai exact, profitul operațional al Allianz Țiriac pe anul trecut a fost de 134 milioane de lei, fiind al treilea an consecutiv când se depășește suma de 130 de milioane. Prin urmare, Ion Țiriac va încasa dividende de aproximativ 45 de milioane de lei, sumă care convertită în euro ar duce spre 10 milioane.

Veștile bune pentru omul de afaceri nu se opresc aici. Ion Țiriac a făcut demersurile pentru demolarea turnului IFMA (Întreprinderea de Fabricație și Montaj Ascensoare), situat pe Calea Giulești, care reprezintă una dintre cele mai înalte construcții din București și din țară – 114 metri. În locul acestei clădiri, Țiriac a decis să construiască un complex rezidențial impresionant, care să găzduiască atât birouri, apartamente, cât și penthouse-uri dotate cu piscină și SPA interior.

Blocurile cele mai înalte vor avea 80 de etaje, iar termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este anul 2023.

Ion Țiriac ajută 520 de familii

Omul de afaceri Ion Țiriac și-a continuat acțiunile caritabile pe care le desfășoară în Spania, țară în care patronează și turneul de tenis de la Madrid, desfășurat pe celebra zgură albastră care le-a dat multe bătăi de cap jucătorilor din circuitul profesionist. Dincolo de statutul de om de afaceri, de organizator de turnee de tenis sau de partide de vânătoare, Ion Țiriac se remarcă și prin acțiunile filantropice. O asemenea acțiune a demarat în Spania, hotărând să ajute 520 de familii din cartierul madrilen Usera, relatează Soy-de.com. Prin intermediul fundației sale, Țiriac le oferă acestor familii pachete cu hrană care să le ajungă timp de o lună.

Un gest de apreciat, mai ales în vremuri ca acestea, când oamenilor li se cere să rămână cât mai mult în case. Și în România, 40.000 de pensionari vor fi ajutați prin intermediul fundației lui Ion Țiriac. Acestora le sunt oferite coșuri cu alimente în valoare de 60 de euro, de aici frezultând o valoare totală a donațiilor de 2,4 milioane de euro.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român, fiind detronat de Daniel Dineș.

Urmăriți Impact.ro și pe