Originar din Onești, Daniel Dines este fiul unui inginer civil și a unui professor. Aceștia s-au întâlnit după ce amândoi au fost relocați de guvernul comunist al lui Nicolae Ceaușescu către o fabrică de produse chimice. În copilărie a visat să ajungă scriitor, dar a constatat că este mult mai bun la matematică.
Daniel Dines are 47 de ani şi a ajuns la o avere de 1,4 miliarde de dolari. Acesta l-a depășit pe Ion Țiriac a cărui avere este estimată la 1,1 miliarde.
Firma sa a devenit lider mondial în domeniul boţilor, un tip de inteligenţă artificială, și este evaluată la 7 miliarde de dolari.
În interviul acordat revistei Forbes, Dines povestește că în copilăria sa a vrut să se facă scriitor. El a descoperit că este bun la matematică, iar mai târziu a început să învețe singur programare, potrivit Digi24.
Acum conduce o firmă lider în domeniul său, care are sediul într-un zgârie-nori din Manhattan, peste 30 de birouri în întreaga lume şi 3.200 de angajați.
A început facultatea în 1990, la un an după căderea regimului comunist. În timpul studiilor spune că obișnuia să sară peste cursuri, urmând constant doar cele de matematică și informatică. Își petrecea timpul jucând cărți cu prietenii.
S-a întreținut în primii ani cumpărând mărfuri ieftine din București și ducându-le la Onești unde le vindea mai scump. Pe la mijlocul anilor `90, Dines a aflat de programatori români care lucrau la proiecte externalizate pentru companiile tehnologice din SUA. A aflat că aceștia câștigau aproximativ 300 de dolari pe lună.
Povestește că a luat de la bibliotecă un manual de C++ și a început să învețe singur programare. În 2001 a reușit să primească o ofertă de la Microsoft și s-a mutat la Seattle. Aici a lucrat ca programator timp de aproape cinci ani.
„Primii mei ani au fost groaznici, în ședințe, înțelegeam cam 50% până la 60% din ceea ce vorbeau și nu am putut să vorbesc nimic”, își povestește Dines. El a spus la un moment dat, că abia mai târziu a aflat că unele cuvinte – cum ar fi „folder” – erau mai mult decât numele unor pictograme de la Windows.
După cinci ani la Microsoft s-a întors în România și a pus bazele unei companii de outsourcing, pe tehnologie- DeskOver.
Realizatorul reportajului din celebra revistă americană a încercat să afle și ce fel de om este Dines. Surpriza a fost că acesta nu se aseamănă cu milionarii din Silicon Valley.