Bancul zilei – Un bărbat se duce la preot să se spovedească. Finalul face toți banii

Andrei Simion 06.03.2023, 08:04
Bancul zilei – Un bărbat se duce la preot să se spovedească. Finalul face toți banii

Prima zi a săptămânii poate fi destul de anostă, mai ales dacă în weekend nu ai apucat să te odihnești suficient sau să faci tot ce ți-ai propus. Bancul de astăzi, despre un bărbat care se duce la preot să se spovedească, este perfect pentru a-ți însenina ziua. Finalul acestuia face toți banii.

De ce este important să râzi

Râsul este extrem de important, în primul rând pentru că duce la eliberarea de endorfine la nivelul creierului, acestea dându-ți stare de bine. De altfel, râsul este un antidepresiv natural, pentru că datorită acestuia se activează eliberarea neutransmițătorului serotonină.

De asemenea, râsul ar proteja inima, pentru că are un efect antiinflamator. Motivul ar fi acela că diminuează stresul, ce este în mod direct conectat cu un nivel crescut de inflamație în tot organismul.

Totodată, râsul stimulează conectivitatea creierului. De fiecare dată când cineva din apropierea ta râde, creierul tău încearcă să descifreze ce anume comunica persoana respectivă prin râs, iar această activitate întărește conexiunea dintre diferite regiuni ale creierului.

Bancul zilei- Un barbat se duce la preot sa se spovedeasca. Finalul face toti banii
Râsul, important și în relații. Foto: unsplash.com

Motivul pentru care râsul este important în relații

Dincolo de aceste efecte benefice ale râsului, acesta este foarte important și în relații. Ajută la formarea mai ușoară a legăturilor sociale, datorită eliberării endorfinelor, ce încurajează solidaritatea și sentimentul de siguranță. Din acest motiv, râsul este contagios. Probabil ai observat că tinzi să zâmbești atunci când cineva râde, chiar dacă nu știi de ce râde acea persoană.

Mai mult, râsul este deosebit de important pentru sănătatea relației cu persoana iubită. Un studiu a arătat că femeile râd de aproximativ două ori mai mult decât bărbații, însă cei din urmă sunt aceia care stârnesc cele mai multe dintre momentele de râs.

Bancul zilei

„Un tip se duce la preot:

– Părinte, am păcate mari.

– Spune, fiule, Dumnezeu e mare și iartă.

– Părinte, în timpul războiului am ascuns un evreu în beci.

– Fiule, asta nu e păcat. I-ai salvat viață. Du-te liniștit cu Domnul.

– Da, părinte… Dar i-am cerut 20 de dolari zilnic.

– Fiule, asta nu e bine. Ai profitat de necazul omului, dar totuși i-ai salvat viață. Mergi acasă, tine post doua săptămâni și roagă-te.

Pleacă tipul nu prea convins și se întoarce după 5 minute înapoi.

– Părinte, crezi că ar trebui să îi zic că s-a încheiat războiul?”

Urmăriți Impact.ro și pe