Banca Mondială anunță că România a depășit economic Ungaria. Vom trece curând și de o altă țară

Nicu Stan 30.10.2021, 10:34
Banca Mondială anunță că România a depășit economic Ungaria. Vom trece curând și de o altă țară

Banca Mondială a informat că România a depășit economic Ungaria, din punct de vedere al PIB-ului pe cap de locuitor, iar curând vom depăși și o altă țară importantă.

România a depășit Ungaria în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor. În doi ani vom mai depăși o țară importantă

Țara noastră a depășit Ungaria ca PIB pe cap de locuitor, iar dacă va menține ritmul actual, va depăși în curând și Polonia. Asta s-ar putea întâmpla  în maximum doi ani, potrivit lui Marcel Ionescu-Heroiu, reprezentant al Băncii Mondiale.

Astfel, cifrele plasează România drept țara cu cea mai bună dinamică din Europa și una cu cele mai bune dinamici economice din lume, mai arată Marcel Ionescu-Heroiu, senior expert dezvoltare urbană la Banca Mondială, care a mai precizat că anul acesta România a depășit, în premieră, Ungaria în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor.

PIB-ul pe cap de locuitor al Romaniei la depasit pe cel al Ungariei
PIB-ul pe cap de locuitor al Romaniei la depasit pe cel al Ungariei

În 2020, țara noastră a trecut în fața Slovaciei

”În 2020, România a depășit Slovacia, ca PIB pe cap de locuitor, iar anul acesta țara noastră a depășit Ungaria, ceea ce este o performanță economică unică, este o premieră. Dacă tendințele se mențin într-un orizont de timp de unul-doi ani, vom depăși Polonia”, a declarat oficialul BM la videoconferința Caravana Smart City Sibiu, organizată de Asociația Română Pentru Smart City, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu, potrivit stirileprotv.ro.

România, creștere economică de 13,6% în trimestrul doi al acestui an

Premierul Florin Cîțu spunea în luna august că România a avut în trimestrul al doilea o creștere economică de 13,6% semn că economia României și-a revenit după criza provocată de coronavirus. El spunea atunci că acest lucru se datorează și românilor, pe care îi numea ”adevărații eroi”.

”V-am promis veşti extraordinare din economie: 13% creştere economică. Sună bine, nu? Mai ales că am trecut împreună prin contextul nefericit de anul trecut, când economia globală a suferit cea mai mare lovitură din ultima sută de ani. Economia României a fost închisă. În acel moment, nu aveam soluția pe care o avem astăzi, nu aveam vaccinul”, declara Florin Cîțu.

România a depășit criza adusă de pandemie

Acesta amintea de măsurile luate în 2020 pentru a salva economia-IMM Invest, reeaşalonarea datoriilor, precum și amânarea ratelor la bancă.

”Am fost singurul optimist. Am promis că economia României va avea o revenire rapidă, o revenire în V. Am lucrat din greu şi am reuşit. Pentru asta vă mulţumesc vouă, dragi români. Nu aş fi reuşit fără voi. Adevărații eroi sunteți voi. Cifrele arată că economia României a depășit criza economică în doar un an”, mai spunea Florin Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe