Banca din România care crește văzând cu ochii. Creștere importantă în 2022

Badea Violeta 28.05.2022, 13:58
Banca din România care crește văzând cu ochii. Creștere importantă în 2022

Lovitură importantă dată de o bancă din țara noastră. Deși trimestrul 1 al acestui an a fost imprevizibil și presărat cu incertitudini, aceasta a reușit să înregistreze un profit operațional de 5,6 milioane euro, în creștere față de 2,3 milioane euro înregistrat, în perioada similară a anului trecut. Iată despre ce bancă din România este vorba!

O bancă din România a dat lovitura. Ce profit uriaș a făcut în primul trimestru al lui 2022

Rezultatul operațional al Alpha Bank s-a îmbunătățit considerabil în primul trimestru al anului 2022. Mai exact, aceasta a înregistrat un profit operațional de 5,6 milioane euro, față de 2,3 milioane euro înregistrat în aceeași perioadă a anului 2021.

Deși trăim vremuri tulburi pe plan național și internațional, Alpha Bank România și-a continuat politica de susținere a mediului de afaceri prin participarea activă în cadrul programelor derulate de către Guvernul României în 2022: APIA, Agro IMM Invest, IMM Invest și Noua Casă, potrivit economica.net.

În trimestrul 1 al anului acesta, banca și-a mărit volumul creditelor noi acordate pe segmentul companiilor mari. Creșterea a fost cu circa 30% mai mare față de aceeași perioadă a anului 2021.

Rezultate financiare exceptionale pentru Alpha Bank Romania
Rezultate financiare exceptionale pentru Alpha Bank Romania

Alpha Bank a acordat mai multe credite ipotecare

Tot în primul trimestru al acestui an, Alpha Bank România a înregistrat o creștere și în ceea ce privește soluțiile de plată pentru comercianți. Aici, creșterea a fost de 33% față de primul trimestru al anului trecut.

Totodată, Alpha Bank Romania a lansat pe piață trei noi fonduri mutuale ESG (Environmental, Social, Governance). Acestea fac parte din Alpha (LUX) Global Funds, administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K. De asemenea, banca a acordat mai multe creditele ipotecare persoanelor fizice, creșterea anuală fiind de 28%.

Alpha Bank România a sărit și în ajutorul ucrainenilor veniți în România, mai exact a oferit un pachet de cont curent fără comisioane pentru servicii bancare esențiale.

Pachetul  Speranța, în ucraineană Надія (Nadiya), include un cont curent în lei, un cont curent în valută (EUR sau USD, în funcție de preferința clientului) și un card de debit în lei. În plus, banca a sprijinit acțiunile umanitare pentru cetățenii ucraineni refugiați prin intermediul organizației Salvați Copiii.

La finalul trimestrului 1 al anului 2022, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania a ajuns la circa 2,8 miliarde euro, în timp ce depozitele atrase de la clienți au atins aproximativ 2,7 miliarde euro.

Veniturile totale Alpha Bank România au crescut cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar veniturile din comisioane au crescut cu circa 20%.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...