Bacalaureat 2022, probele scrise. Cum va fi vremea în zilele de examen

Redacția IMPACT 19.06.2022, 09:13
Bacalaureat 2022, probele scrise. Cum va fi vremea în zilele de examen

Elevii clasei a XII-a încep luni probele scrise de la Bacalaureat 2022. Desigur, aceştia doresc să ştie cum va fi vremea în zilele de examen. Din fericire, meteorologii aduc veşti bune.

Cum va fi vremea la Bacalaureat 2022

Vremea din zilele de examen, de la Bacalaureat 2022, va fi una frumoasă, cu temperaturi maxime între 25 și 33 de grade, în intervalul 20-23 iunie, potrivit informațiilor meteo furnizate de echipa de meteorologi de la ANM – Administrația Națională de Meteorologie, conform EduPedu.ro.

Potrivit ANM, în ziua de 20 iunie 2022, la ora 9:00, vremea va fi frumoasă, iar în orele amiezii, călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult senin, exceptând pe parcursul zilei zona montană, iar în a doua parte a intervalului nordul și nord-vestul țării, unde vor fi înnorări temporare și pe alocuri se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 8 grade.

Cum va fi vremea în zilele in care elevii dau examenul de Bacalaureat
Cum va fi vremea în zilele in care elevii dau examenul de Bacalaureat

Prognoza meteo pentru 21 – 23 iunie 2022

În sud-vestul, sudul și sud-estul țării, vremea va fi călduroasă, în timp ce în restul zonelor valorile termice, în scădere față de ziua anterioară se vor situa în jurul celor normale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, ploi de scurtă durată și descărcări electrice, pe alocuri în nord, nord-est și în centru, precum și la munte, și izolat în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 33 de grade, iar cele minime între 5 și 18 grade.

În ziua de 23 iunie 2022, cerul va fi variabil, mai mult senin în sud și sud-est, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare la munte, în estul Transilvaniei, în Moldova și în nordul Dobrogei (viteze la rafală de 45…50 km/h).

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 9 și 21 de grade, ușor mai mici în depresiunile Carpaților Orientali.

Şi în Bucureşti vremea se anunţă frumoasă în zilele de examen, cu temperaturi cuprinse între 34 de grade şi 17. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Urmăriți Impact.ro și pe