Bacalaureat 2021. Sorin Cîmpeanu, anunţ important pentru elevii din localităţile aflate în carantină. Cum vor putea susţine simulările

Cristian Cojocaru, Ionuț Vieru 22.03.2021, 20:00
Bacalaureat 2021. Sorin Cîmpeanu, anunţ important pentru elevii din localităţile aflate în carantină. Cum vor putea susţine simulările

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a venit cu un anunţ important pentru elevii aflați în localitățile carantinate. Cîmpeanu a explica cum se vor desfășura examenele de simulare ale bacalaureatului pentru acești elevi.

Sorin Cîmpeanu a venit cu un anunţ pentru elevi

Astăzi, peste 8.000 de elevi din 78 de licee din țară nu s-au putut prezenta la simularea pentru examenul de bacalaureat, la Limba și Literatura Română. Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că elevii fac parte din localitățile carantinate. Sorin Cîmpeanu a venit însă cu o soluție pentru acești elevi, cu atât mai mult cu cât au de susținut unul dintre cele mai importante exaemene.

„Sunt aproape 8.000 de elevi care nu au putut să se prezinte pentru examenul de simulare de la număr de 78 de licee din țară, din care 37 de licee sunt doar în Timișoara, 21 în Brașov, 14 în Ilfov. Am emis un ordin de ministru prin care după ieşirea din carantină examenul de simulare după bacalaureat va putea fi programat în funcţie de data ieşirii din carantină. Nu am dat o dată naţională pentru că localităţile ies din carantină eşalonat”, a spus Cîmpeanu la Antena 3.

Astăzi, peste 8.000 de elevi din 78 de licee din țară nu s-au putut prezenta la simularea pentru examenul de bacalaureat
Astăzi, peste 8.000 de elevi din 78 de licee din țară nu s-au putut prezenta la simularea pentru examenul de bacalaureat

Elevii din zonele carantinate pot merge la simulare

Ministrul Educației a mai confirmat faptul că elevii care locuiesc în zonele carantinate, pot merge la simulare dacă școlile din zonă nu sunt închise.

„În urma discuțiilor pe care le am avut ieri, cu coordonatorul acțiuni Centrului Național de Coordonare și Intervenție s-a emis un ordin al comandantului acțiunii prin care elevii care locuiesc în zone carantinate, dar învață în școli din zone care nu sunt închise pot merge la simulare.Rămâne problema elevilor din învățământul primar care sunt în această situație. În acest sens poziția mea, fără m depășeau atribuțiile a fost cât se poate de clară.

Atâta vreme cât părinții pot avea ca motiv justificat faptul că merg la serviciu, atâta timp cât în formularul declarației pe propria răspundere există precizarea deplasare din motive justificate pentru însoțire a copiilor/membrilor de familie, nu văd o problemă în a participa la școală elevii care locuiesc în zone carantinate și a avea posibilitatea de a ieși din zonele carantinate pentru a mearge la școală.

Atâta vreme cât poți să mergi pentru cumpărături, cred că nu este chiar un lucru pe care trebuie să îl interzici prioritar, mersul la școală. De asemenea privind elevii din învățământul primar ,dacă merg la școlile din București înseamnă că am un domiciliul în București altfel nu a fi putut fi înscriși la școlile din București, deci se ia în considerare şi acest aspect”, a mai explicat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Declarația pe propria răspundere a fost modificată

Sorin Cîmpeanu a afirmat că urmează a transmite o solicitare care prevede introducerea în formularul declarației pe propria răspundere un punct destinat special elevilor.

„În foarte scurt timp voi transmite din partea ministrului Educației o solicitare de analiză pentru introducerea în formularul declarației pe propria răspundere a unui punct destinat deplasării elevilor și personalului de învățământ din localitatea de domiciliu unde este carantină către unitățile de învățământ preuniversitar care funcționează în localități curata de incidență cu 6 cazuri la mia de locuitori”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe