Bacalaureat 2021. Ce se întâmplă cu probele de competențe. Vestea era aşteptată de toţi elevii din România

Nicu Stan 17.05.2021, 12:56
Bacalaureat 2021. Ce se întâmplă cu probele de competențe. Vestea era aşteptată de toţi elevii din România

Bacalaureat 2021. Ce se întâmplă cu probele de competențe. Vestea era aşteptată de toţi elevii din România. Ultimele detalii, în articolul de mai jos.

Bacalaureat 2021. S-a anunțat ce se întâmplă cu probele de competențe

Bacalaureat 2021. S-a aflat ce se întâmplă cu probele de competențe. Vestea era aşteptată de către toţi elevii din România.

Probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, de competențe digitale, precum și într-o limbă străină de la BAC 2021 nu se vor mai susține în acest an.

Probele de competente vor fi echivalate ca si anul trecut
Probele de competente vor fi echivalate ca si anul trecut

Probele de competențe vor fi echivalate

Acestea vor fi echivalate, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, arată un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației.

”În conformitate cu dispozițiile articolul 361 alineatul 3) litera c) din Legea n.r 1/ 2011, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul școlar 2020 – 2021, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, probele de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal și probele de evaluare a competențelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”, arată proiectul de Ordonanță de Urgență.

Legea Educației nu va fi modificată

Potrivit proiectului de ordonanță, Legea Educației nu va fi modificată, iar articolul de mai sus face referire la un articol anume: ”articolul 361 alineanul 3) litera c)”. Acest articol nu îi privește pe elevii care susțin acum Bacalaureatul, absolvenți de clasa a XII-a, ci cu cei care vor începe clasa a IX-a în anul 2024, după cum arat textul din lege.

Examenul de bacalaureat se va desfășura în conformitate cu prevederile prezentei legi începând cu generația de elevi care începe clasa a IX-a în anul școlar 2020-2021” (Nota: onform pct. 2 al art. I din Ordonanța de Urgență nr. 79 din 20 decembrie 2019, publicată în Monitorul Oficial nr. 1032 din 23 decembrie 2019, termenul pentru desfășurarea examenului de bacalaureat, prevăzut la lit. c), alin. (3) al art. 361 din Legea educației naționale nr. 1/2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 10 ianuarie 2011, cu modificările și completările ulterioare, se prorogă până la absolvirea clasei a XII-a/ a XIII-a de către generația de elevi care începe clasa a IX-a în anul școlar 2024-2025), prevede legea”, prevede articolul respectiv.

Urmăriți Impact.ro și pe