Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. “Sunt total contra susținerii examenelor”. Ce mesaj a lansat Firea

Rădulescu Valentin 24.05.2020, 20:11
Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. “Sunt total contra susținerii examenelor”. Ce mesaj a lansat Firea

Decizia cu privire la susținerea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului a fost luată, astfel încât examenele se vor da în măsuri de siguranță. Gabriela Firea nu este însă de părere că acest lucru este corect, mărturisind recent că este total contra pentru susținerea acestor examene în perioada de pandemie.

Gabriela Firea este împotriva susținerii examenelor naționale

Primarul Capitalei precizat recent că nu este deloc de acord cu susținerea examenelor naționale într-o astfel de perioadă critică. Potrivit declarațiilor, Gabriela Firea a primit mai multe scrisori de la elevi și părinți în care li se solicită să oprească aceste examene. Primarul mai susține că elevii vor avea parte de o diminuare a capacității de concentrare și a echilibrului mental. Această perioadă de pandemie poate fi un dezavantaj imens pentru elevi, iar Firea este de părere că media ultimului an de învățământ este cea mai bună soluție.

„Sunt în totalitate contra susținerii examenelor naționale. Am primit o mulțime de scrisori de la elevi, părinți, care ne solicită nouă să oprim acest lucru, chiar dacă nu avem putere să facem ceva.
Cred că diminuează foarte mult capacitatea și de concentrare și de echilibru mental pentru a da acel test. Cred că propunerile făcute de asociațiile elevilor și profesorilor sunt foarte corecte. Cred că se găsea o soluție. Consider că media ultimului an/ultimelor ani, e o soluție. Nu ne putem minții, un elev de nota 10 nu poate lua 4 în pandemie, un elev de nota 4 nu poate lua zece”, a spus Gabriela Firea, potrivit antena3.ro.

Sursă Foto: digi24.ro
Sursă Foto: digi24.ro

Când începe evaluarea națională?

Președintele a anunțat că școlile se vor deschide în luna septembrie, dar până atunci elevii aflați în clasele terminale, respectiv a VIII-a și a XII-a, vor reveni la școală pentru cursurile de pregătire. Perioada în care aceștia vor veni la școală pentru pregătirea examenelor începe de pe data de 2 iunie și ține până la data de 12 iunie. Începând cu data de 15 iunie elevii vor începe susținerea Evaluării Naționale și Bacalaureatul.

„Elevii din clasele terminale – a8-a, a12-a, a 13-a unde este cazul – vor putea reveni la şcoală între 2-3 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. În această situaţie, altfel decât dacă se întorc toţi la şcoală, normele vor fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă” a declarat acum ceva timp Klaus Iohannis.