Rămân școlile închise și în septembrie? Monica Anisie a vorbit despre această posibilitate

Diana Radu 02.05.2020, 15:10
Rămân școlile închise și în septembrie? Monica Anisie a vorbit despre această posibilitate

Monica Anisie, ministrul Educației a făcut noi precizări cu privire la redeschiderea școlilor, care se va face pentru toții elevii, în afară de cei din clasele terminale în luna septembrie. Ce spune ministrul despre posibilitatea ca unitățile de învățământ să rămână închise și în toamnă?

Rămân școlile închise și în septembrie? Răspunsul ministrului Educației

Monica Anisie a specificat că se ia în calcul și varianta ca școlile să rămână închise și în septembrie, dacă pandemia va lua amploare. Drept urmare, ministrul pune la cale un proiect prin care vrea să se asigure că toți elevii ar putea urma cursurile online din toamnă, în contextul în care școlile nu se vor redeschide.

Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi, în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a declarat ministrul Educației.

monica anisie, ministrul edicatiei, deschiderea scolilor
Rămân școlile închise și în septembrie? Răspunsul ministrului Educației

Ministrul Educației a mai dat asigurări că se ocupa ca fiecare copil să aibă acces la tehnologie până în luna septembrie, în cazul în care cursurile vor continua să se desfășoare online din cauza pandemiei.

Ministerul Educatiei va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările, a mai spus Anisie.

Cât despre anul școlar în curs se va încheia pe data de 12 iunie. Mediile vor fi încheiate cu 2 calicative și 2 note, iar tezele de pe semestrul al doilea nu se vor mai susține. Evaluarea Națională se va susține începând cu 15 iunie. La examenul de Bacalaureat, noutatea va fi că va începe cu probele scrise, pe 22 iunie

Urmăriți Impact.ro și pe