Avocatul lui Sorin Oprescu nu a mai vorbit cu fostul primar de două luni 

Livia Ispas 13.05.2022, 16:08
Avocatul lui Sorin Oprescu nu a mai vorbit cu fostul primar de două luni 

Sorin Oprescu este de negăsit după condamnarea la 10 ani și 8 luni de închisoare, la câteva ore de la pronunțarea sentinței definitive fiind dat în urmărire generală. Avocatul lui Sorin Oprescu nu știe unde este acesta, el declarând pentru impact.ro că nu a mai vorbit cu fostul primar de două luni. 

Sorin Oprescu a fost căutat de polițiști la toate adresele cunoscute ale acestuia din București și Ilfov. Pentru că nu a fost găsit, fostul primar a fost dat în urmărire națională.

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire de către Poliția Română

În situația în care Sorin Oprescu nu se va preda în următoarele ore, va fi emis pe numele lui un mandat internațional, pentru a fi căutat prin Interpol.  

Dacă va fi dat în urmărire internațională, cel mai probabil, Sorin Oprescu va fi căutat mai întâi în Austria, unde ar locui fiul său, Mircea Oprescu. 

Sorin Oprescu a fost ultima dată la instanță pe 28 ianuarie 2022, când s-a judecat ultimul termen din dosarul de corupție și când a avut ultimul cuvânt, cerând să fie achitat. El nu a negat că a luat banii de la Bogdan Popa, denunțătorul lui, dar a susținut că totul a fost o ”provocare” a procurorilor DNA. Sorin Oprescu mai spunea că procesul este unul politic și prin acuzarea de luare de mită s-a vrut plecarea lui din funcția de primar, pe care o ocupa de șapte ani.  

Sorin Oprescu nu avea interdicție să iasă din țară înainte de condamnare

Cum decizia definitivă de condamnare a fost pronunțată vineri 13 mai, în cele mai bine de trei luni de la finalizarea judecării, Sorin Oprescu putea să iasă din țară, el nemaifiind sub control judiciar, cu interdicții de părăsire a României. 

Potrivit unor surse judiciare citate de Digi24, fostul primar ar fi plecat din țară în 25 aprilie. 

64 de ani de închisoare pentru inculpații din dosarul lui Sorin Oprescu 

Judecătorii Curții de Apel București au majorat pedepsele pentru unii dintre inculpații din dosar.

Singurii care au primit pedepse mai mici sunt denunțătorul fostului primar, Bogdan Popa, care l-a înregistrat când îi dădea mită, și fostul șofer al lui Sorin Oprescu. 

  • Sorin Oprescu – 10 ani şi 8 luni (5 ani și 4 luni la primise la Tribunalul București); 
  • Bogdan Popa, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului (CCPBPB) şi ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane – 11 ani şi 6 luni (pedeapsă redusă de la 13 ani și 4 luni); 
  • Cristian Stanca, zis „Grenadă”, fostul șofer al lui Sorin Oprescu – 7 ani şi 2 luni (7 ani și 8 luni la Tribunal); 
  • Mircea Constantinescu, fost director al Direcției Economice din Primăria Capitalei – 6 ani şi 10 luni de închisoare (3 ani și 4 luni la Tribunal); 
  • Ruxandra Petroi Avasiloae, fost director general al CCPBPB – 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare (2 ani și 4 luni la Tribunal); 
  • Florin Şupeală, fost director la CCPBPB – 4 ani de închisoare (aceeași pedeapsă primise și la Tribunal); 
  • Romeo Albu – 6 ani de închisoare (4 ani și 11 luni la Tribunal); 
  • Ion Niţă – 7 ani şi 10 luni (4 ani și 4 luni la Tribunal); 
  • Claudiu Bengalici – 6 ani şi 6 luni (4 ani și patru luni la Tribunal). 

Sorin Oprescu a primit o pedeapsă dublă față de cea de la Tribunal pentru că judecătorii Curții de Apel i-au schimbat, la unul dintre ultimele termene de judecată, acuzația de constituire de grup infracțional în varianta agravată a acestei infracțiuni.   

Urmăriți Impact.ro și pe