Avocatul lui Gheorghe Dincă, fost polițist acuzat de luare de mită! Cum a fost el prins în flagrant

Stefan Daniel 20.08.2019, 15:16
Avocatul lui Gheorghe Dincă, fost polițist acuzat de luare de mită! Cum a fost el prins în flagrant

Avocatul lui Gheorghe Dincă, și el tot unul din oficiu, a fost polițist rutier și a avut o problemă gravă la acea vreme. A fost acuzat de luare de mită, dar cazul lui parcă a fost șters cu buretele, întrucât a fost și avocat. Acum, figurează și cu statutul de pensionar, și cu cel de avocat. Pensionat, însă, de la ce? Păr de la vechea lui „carieră” din poliția de circulație. În mod evident, avocatul neagă vechea sa meserie.

Avocatul lui Gheorghe Dincă, fost polițist care lua mită „grasă” de la șoferii trași pe dreapta

Avocatul lui Gheorghe Dincă, fost polițist acuzat de luare de mită! Cum a fost el prins în flagrant
Avocatul Gabriel Adrinel Neagu

Este vorba de avocatul Gabriel Adrinel Neagu, stabilit din oficiu de instanță, pentru a-l apăra pe Gheorghe Dincă la termenul cu prelungirea arestării preventive.

Cei care au scotocit prin trecutul lui Adrinel sunt jurnaliștii de la Libertatea, care au descoperit cu stupoare că suspectul de crimă din Caracal este apărat de un om, de asemenea cam certat cu legea, dar care acum o reprezintă și o aplică.

Gabriel Adrinel Neagu a fost polițist rutier în orașul Potcoava, din județul Olt. În luna noiembrie 2015, el a fost prins în flagrant că a luat mită de la un șofer oprit în trafic. Urmărirea lui a pornit ca urmare a unei plângeri depuse de un alt șofer, căruia, de asemenea, i s-a cerut bani ca să-l scape de suspendarea permisului.

Avocatul lui Gheorghe Dincă: brațul lung al legii care, în loc să-i prindă pe infractori, apuca niște șpăgi

Avocatul lui Gheorghe Dincă, fost polițist acuzat de luare de mită! Cum a fost el prins în flagrant
Ai putea spune că Gheorghe Dincă își merită avocatul

„S-a reţinut că la data de 17.11.2015, agentul de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Potcoava, Neagu Gabriel Adrinel, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a oprit în trafic un autoturism, pe strada Principală din oraşul Potcoava, judeţul Olt, condus de către numitul I.F.J., din municipiul Bucureşti, aceasta efectuând un act contravenţional la regimul circulaţiei pentru care se impunea suspendarea permisului de conducere, însă agentul de poliţie efectuând un act contrar acestor îndatoriri, a primit suma de 400 lei pentru ca procesul-verbal pe care l-a întocmit să nu ateste datele reale”, preciza Parchetul Olt într-un comunicat de presă, conform sursei citate.

Când a fost prins în flagrant, luase o mită de 500 de lei, de la un șofer din Reșița, întocmind un un proces verbal în care a consemnat fapte mai puţin grave decât cele întâmplate în realitate.

Un polițist căruia i s-a șters aproape orice urmă

Aproape că ajungi să fii de părere că Gheorghe Dincă a primit avocatul potrivit.

În momentul în care Adrinel a fost prins în flagrant, procurorii au propus (pentru că doar atât le permite legea) arestarea lui preventivă. Dar Tribunalul Olt şi-a declinat competenţa având în vedere calitatea agentului Neagu, aceea de avocat, trecut incompatibil în anul 2007, iar Curtea de Apel Craiova a respins propunerea de arestare preventivă pentru că ea fusese „formulată de un Parchet necompetent după calitatea persoanei.

Adrinel figurează și acum în Baroul Avocaților din Olt. E acolo încă din februarie 2005. În februarie 2007, cabinetul de avocatura a fost radiat din registrul firmelor.

Vezi și aici un articol din 2015 care-i confirmă identitatea

În toamna lui 2015, dosarul cu propunerea de arestare preventivă a lui Neagu Gabriel Adrinel a ajuns la ÎCCJ, care l-a retrimis la Curtea de Apel Craiova. Iar magistraţii au decis, în decembrie 2015, plasarea poliţistului sub control judiciar. Peste doar câteva luni, Adrinel s-a pensionat. Dosarul în care era cercetat a dispărut ca prin farmec.

Dar asta nu-i tot. În 2016, a fost chiar nemulțumit de pensia pe care o lua din banii munciți ai altor români. A dat în judecată Ministerul de Interne, pentru recalcularea pensiei.

Jurnaliștii de la Libertatea l-au contactat să-i ceară câteva explicații, dar el a negat vehement că a fost polițist în trecut.

Urmăriți Impact.ro și pe