Cum faci un cocktail clasic și vezi tequila cu alți ochi, Paloma cu suc de grapefruit

Alexandru Puiu 31.03.2022, 18:00
Cum faci un cocktail clasic și vezi tequila cu alți ochi, Paloma cu suc de grapefruit

Tequila, mezcal și orice altă băutură spirtoasă cu note de afumat generează un public destul de divizat. Chiar și așa, dacă înveți cum faci un cocktail clasic precum Paloma, începi să înțelegi că acelea note pot fi echilibrate și integrate într-o serie de rețete cât se poate de savuroase.

Cei mai mulți asociază tequila cu Margarita sau cu shoturi la două dimineața printre prieteni. În realitate, există o sumedenie de alte cocktailuri interesante pe care le poți realiza cu cel mai cunoscut distilat din Mexic.

Același lucru se poate spune și despre Mezcal, având în vedere că există numeroase similarități între cele două băuturi. Nu de alta, dar orice tequila este mezcal, deși nu orice mezcal este tequila, după cum am explicat în urmă cu câteva săptămâni aici.

Cum faci un cocktail Paloma, perfect de vară

La bază, Paloma este un cocktail tequila, suc de lime și suc de grapefruit, preferabil unul cu bule, acidulat. Eu recomand San Pellegrino sau Bundaberg, dar ar trebui să obții rezultate similare și cu ceva mai ”comercial”. Ca referință, în loc de tequila, dacă te încântă acele note de afumat, poți opta pentru un mix între tequila și mezcal. De asemenea, în loc de tequila plata (nematurată), poți folosi reposado (maturată) sau anejo (îmbătrânită).

Paloma

30ml Tequila, recomand Patron Silver

30ml Mezcal, recomand Ilegal Joven

15ml suc de limetă

70 – 80ml suc de grapefruit acidulat

o linguriță sirop de agave, opțional

Amesteci totul cu ajutorul unui shaker, exceptând sucul acidulat. Niciodată să nu bagi ”bule” în shaker. Strecori conținutul într-un pahar plin cu gheață. Pentru decor, poți folosi o felie de grapefruit, coajă de grapefruit sau, în cel mai optimist caz, o ”roată” de grapefruit arsă cu torța, pentru a amplifica ideea de afumat din tequila sau mezcal.

Deși nu face parte din rețeta originală, după cum se poate vedea în imaginea de intro, eu am pus deasupra câteva picături de Peychaud`s Bitters, atât pentru un plus de culoare, cât și de savoare. În opinia mea, se potrivește de minune cu notele de citrice din băutură.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe