Avertizare ANM. Cod galben de vânt și ninsori viscolite la munte până luni. Ce zone sunt vizate

Elena Avramescu 17.12.2021, 11:18
Avertizare ANM. Cod galben de vânt și ninsori viscolite la munte până luni. Ce zone sunt vizate

ANM a emis o nouă avertizare de ninsori și intensificări ale vântului, care începe de joi, de la ora 10:00 și se termină luni, 20 decembrie, ora 10:00. Astfel că în intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge consistent și se va depune un strat nou de zăpadă.

Cod galben de vânt și ninsori viscolite la munte până luni

În plus, vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 90 km/h, viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene urmează să fie semnalate și în restul zonei montane, dar la intensități mai mici.

În intervalul menționat mai sus, la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge consistent astfel că se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 90 km/h, viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul zonei montane, dar la intensități mai mici.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în cursul zilei de vineri dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de vânt şi ninsoare viscolită. Aceste avertizări sunt valabile până la ora 10:00 în zonele de munte din 9 judeţe.

Cod galben de vant si ninsori viscolite la munte pana luni
Cod galben de vant si ninsori viscolite

Vorbim despre judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Suceava şi Neamţ, unde la o altitudine mai mare de 1800 m, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze care vor depăşi la rafală 100 km/h, zăpadă care va determina scăderea vizibilităţii, ninsoare viscolită.

În plus, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, și atenţionări de Cod galben de vânt puternic, valabile în următoarele ore în zone din nouă judeţe situate în Muntenia, Transilvania şi Moldova, în timp ce în zona Banatului se va semnala ceaţă şi gheţuş.

Local, în zona joasă a judeţelor Arad şi Timiş se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, dar va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea de gheţuş.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...