Avertismentul unui epidemiolog: “Se încearcă un soi de lockdown pentru nevaccinaţi”

Nicu Stan 02.10.2021, 11:04
Avertismentul unui epidemiolog: “Se încearcă un soi de lockdown pentru nevaccinaţi”

Un epidemiolog celebru de la noi avertizează că autoritățile din România încearcă un fel de lockdown pentru românii nevaccinaţi. Omul de știință este de părere că în această perioadă ar trebui impusă starea de urgență și carantina națională.

Un epidemiolog celebru de la noi cere stare de urgență și carantină națională timp de 30 de zile. ”În felul acesta, lucrurile puteau fi ţinute sub control”

Medic și cercetător în epidemiologie, Octavian Jurma, a criticat autorităţile din România pentru măsurile adoptate în ultimul timp. Astfel, epidemiologul consideră că guvernul aplică un fel de lockdown pentru românii care nu sunt vaccinaţi. De asemenea, omul de știință crede că doar o carantină națională și introducerea stării de urgență ar putea încetini răspândirea virusului ucigaș.

”La această oră, singura măsură care ar putea preveni 20.000 de cazuri pe zi, ar fi o carantină naţională şi inducerea stării de urgenţă, chiar săptămâna aceasta, a spus Octavian Jurma, care a calculat că la fiecare 7 minute un român moare de COVID, iar lipsa paturilor lipsă de la ATI se va regăsi în creşterea numărului de decese.

Octavian Jurma crede ca o stare de urgenta si carantina totala ar fi binevenite
Octavian Jurma crede ca o stare de urgenta si carantina totala ar fi binevenite

La câți morți de covid s-ar putea ajunge în România

Acesta avertizează că de la 200 pe zi, am putea ajunge la aproximativ 400, în fiecare zi.

“Ar trebui să plătim acum cu dobândă relaxarea pe care am acceptat-o cu prea multă uşurinţă în vară. Este consecinţa inevitabilă a măsurilor nesăbuite de relaxare, fără nicio măsură de certificat verde, sau altceva, cum au făcut celelalte ţări din jurul nostru.

Se iau măsuri de relaxare chiar și acum

Inclusiv acum vedem că se iau măsuri de relaxare în acest val, deci este un dezastru care la stadiul acesta, este un dezastru care este indus deja. Nu mai pot să cred că oamenii ăştia chiar nu îşi dau seama ce fac, eliminând testele.

E ca şi cum ai pune exploziv ca să detonezi sistemul medical. Deja se încearcă un soi de lockdown pentru cei nevacinaţi şi eu sunt unul dintre cei care sunt avocaţii cei mai vocali ai vaccinării şi stimulării vaccinării, dar să treci acum la măsuri care sunt literalmente aproape de violenţă şi să pui toată carantina asta direct pe nevaccinaţi, mi se pare un act foarte agresiv.

E nevoie de stare de urgență și carantină națională

Propunerea mea este să extindem asupra tuturor, 30 de zile, să stingem acest incendiu şi după aceea să învăţăm şi noi lecţiile, cum a învăţat Italia, pentru că nu întâmplător italienii au procedat aşa în aceasă vară.

Ei ştiu ce coşmar poate să producă un asemenea val, astfel încât ei au ieşit de sub carantină, sub protecţia certificatului verde, care într-adevăr, presupune pentru toţi o libertate de mişcare, pentru că dacă nu ţi-ai declarat boala, nu te-ai vaccinat, poţi oricând să te testetzi.

Școlile deschise la peste 6 la mie, tot o relxare

În felul acesta, lucrurile puteau fi ţinute sub control, dar vedeţi că noi, certificatul verde, nu l-am aplicat real, decât după 3 la mie, iar acum avem efectiv măsuri de relaxare, la 6 la mie, pentru că nu poţi să spui altceva când laşi şcolile deschise, când laşi toate acestea numai pentru vaccinaţi”, a spus Octavian Jurma, potrivit Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe