Avertismentul NATO, după ce Moscova a desfășurat trupe în Belarus: „Este cea mai importantă acțiune a Rusiei de la Războiul Rece”

Beatrice Dumitru 03.02.2022, 13:49
Avertismentul NATO, după ce Moscova a desfășurat trupe în Belarus: „Este cea mai importantă acțiune a Rusiei de la Războiul Rece”

Rusia și Belarus vor efectua exerciții militare comune, motiv pentru Moscova de a desfășura trupe în această țară, pe fondul conflictului cu Ucraina. NATO a avertizat că Vladimir Putin a intensificat dislocarea în ultimele zile. Rusia a spus că exercițiile sunt o repetiție de respingere a agresiunii externe asupra țării.

Rusia desfășoară mai multe trupe în Belarus

Exercițiile militare ruso-bieloruse, care se desfășoară până pe 20 februarie, au oferit Moscovei acoperire pentru a spori și mai mult forțele în apropierea Ucrainei, într-un moment în care Statele Unite și Marea Britanie au avertizat că Moscova se poate pregăti pentru a invada țara vecină.

NATO a declarat că Rusia a început să desfășoare mai multe trupe în Belarus, țară vecină cu Ucraina, în ultimele zile și este posibil să aibă acolo 30.000 de soldați pentru exerciții militare comune. Ministrul Apărării din Ucraina a declarat că Rusia a adunat în prezent un total de 115.000 de militari la granițele țării, notează Reuters.

Avertismentul NATO, după desfășurarea trupelor ruse în Belarus: „Este cea mai importanță acțiune a Rusiei de la Războiul Rece”
Rusia a desfășurat trupe în Belarus.

În ultimele zile, am văzut o mișcare semnificativă a forțelor militare ruse în Belarus. Aceasta este cea mai mare desfășurare rusă de la Războiul Rece, cu un număr estimat de 30.000 de trupe de luptă, precum și forțele de operațiuni speciale Spetsnaz, avioane de luptă SU-35, sisteme de apărare aeriană S-400 și rachete Iskander cu capacitate nucleară”, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Sisteme rusești de rachete au fost desfășurate în Belarus

Rusia neagă intenția de a ataca Ucraina și a descris exercițiile „Allied Resolve” din Belarus ca pe o repetiție de respingere a agresiunii externe. Nu a dezvăluit dimensiunea forțelor sale acolo, dar spune că se vor retrage după exerciții.

Sistemele rusești de rachete sol-aer S-400 „Triumf” au fost desfășurate în Belarus și vor intra în alertă de luptă pentru apărarea aeriană, ca parte a unei inspecții a Forței de răspuns a statului Uniunii, a informat, joi, Ministerul Apărării al Rusiei, Serghei Şoigu. Acesta a ajuns în Belarus pentru a inspecta trupele ruse şi bieloruse şi se va întâlni cu președintele Aleksandr Lukaşenko, informează TASS.

Kremlinul a acuzat din nou Washingtonul că a aprins tensiunile cu Ucraina, după ce Statele Unite au anunțat că vor trimite aproape 3.000 de militari suplimentari în Polonia și România. Pentagonul a spus că scopul este de a transmite un „semnal puternic” lui Vladimir Putin și lumii că „NATO contează pentru Statele Unite și pentru aliații noștri”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...