Avertisment pentru turiștii din Thassos. Drumuri închise din cauza incendiilor

Mihnea Tălău 08.08.2022, 14:39
Avertisment pentru turiștii din Thassos. Drumuri închise din cauza incendiilor

Începând de luni, 8 august, mai multe drumuri din zonele forestiere din insula grecească Thassos vor fi închise datorita riscului foarte mare de incendiu. Grecia a fost lovită în ultima perioadă de o mulțime de incendii de vegetație, din cauza temperaturilor caniculare.

Drumuri închise în Thassos

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook Forum Thassos, unde se specifică că nu este permisă circulația pe drumul Makryammos- Golden Beach și Laimos – Teatrul Antic și nu se poate ajunge la plajele Marble Beach, Porto Vath.

Circulația este controlată (limitată) pe drumurile forestiere:
• Sf. Panteleímonas – Ag. Marína;
• Potamiá – Pigés Potamiás;
• Theológos către Kamíni;
• Limenária-Kástro;
• Mariés-barajul Marión;
• Mikró Kazavíti- Sf. Pantelimon
• Kazavíti-Toúmpa
• Rachoni
• Kallirachi
• Sotiros

Turiștii sunt rugați să respecte dispozițiile și să aplice toate măsurile pentru prevenirea incendiilor.

Incendii masive in Grecia

Grecia, înregistrează incendii forestiere aproape în fiecare vară, dar temperaturile ridicate transferă riscul declanșării unui incendiu grav. Prognoza meteo arată că și în zilele următoare vorbim de caniculă, iar pericolul a noi incendii este unul foarte ridicat.

Cetățenii români, care se află în Grecia, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Incendiile forestiere și valurile de căldură, devin din ce în ce mai frecvente

Evenimentele meteorologice extreme, cum ar fi incendiile forestiere și valurile de căldură, devin din ce în ce mai frecvente și mai intense din cauza crizei climatice cauzate de om.

Experții au avertizat că aceste tendințe vor continua să se agraveze și să devină mai severe dacă oamenii și guvernele din întreaga lume nu vor reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră. Acest lucru se poate realiza, de exemplu, prin evitarea călătoriilor cu mașinile personale și avionul și prin urmarea unei diete vegane.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...