Avertisment pentru toți românii care vor să plece în Spania. Este cod roșu pe întreg teritoriul

Ioana Bucur / 12.01.2021, 16:56
Avertisment pentru toți românii care vor să plece în Spania. Este cod roșu pe întreg teritoriul

Avertisment pentru toți românii care vor să plece în Spania. Autoritățile au tras semnalul de alarmă! Este cod roșu pe întreg teritoriul.

Avertisment de ultim moment pentru toți românii care vor să plece în Spania. Se anunță temperaturi extreme, în următoarele ore

Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment pentru toți românii care vor plece în Spania, tranzitează sau intenționează să călătorească în această țară. Autoritățile spaniole au anunțat cod roșu în următoarele 48 de ore. În intervalul 12-13 ianuarie, întreaga Peninsulă Iberică va fi afectată de un val de frig polar, ce va aduce temperaturi minime de -15 grade Celsius în anumite regiuni.

Agenția Meteorologică din Spania (AEMET) a amis mai multe alerte meteo de tip cod roșu, cod portocaliu și cod galben, de temperaturi negative extreme, în regiunile:

  • cod roșu în Castilla y Leon și Castilla la Mancha;
  • cod portocaliu în Madrid, Aragon și o parte din Castilla la Mancha;
  • cod galben în Insulele Baleare și în Catalonia.

Comunitățile cele mai afectate de valul de aer polar ce va cuprinde Spania, până pe 13 ianuarie, vor fi Andaluzia, Cantabria, Catalonia, Extremadura, Galiţia, Murcia, La Rioja şi Comunitatea Valenciană.

Mai multe drumuri, blocate din pricina ninsorilor abundente

Mai multe drumuri au fost blocate, în Spania, din pricina ninsorilor abundente din timpul furtunii Filomena. Circulația autoturismelor se desfășoară cu dificultate. Starea drumurilor, în timp real, poate fi verificată cu ajutorul hărții interactive dezvoltate și lansate de Direcția Generală de Trafic.

Autoritățile au mai anunțat reluarea parțială a activității pe Aeroportul Adolfo Suarez din Madrid, în momentul de față fiind deschise doar două terminale: T4 și T4s. Pasagerii sunt sfătuiți să ia legătura cu companiile aeriene, pentru a obține informații actualizate despre zboruri.

Drumuri blocate din cauza ninsorilor abundente
Drumuri blocate din cauza ninsorilor abundente

Ministerul Afacerilor Externe, recomandări pentru românii care vor să plece în Spania

Ninsorile și temperaturile negative extreme din Spania au dat peste cap și circulația trenurilor. Cetățenii români care urmează să se deplaseze cu acest mijloc de transport sunt sfătuiți de autorități să verifice starea călătoriilor, aici. Metroul din Madrid continuă să funcţioneze în condiţii de normalitate în întreaga sa reţea, cu excepţia Liniei L10 între staţiile Tribunal şi Casa de Campo şi a Liniei ML1 între staţiile Las Tablas şi Virgen de Cortijo.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea în permanenţă a informaţiilor comunicate de autorităţile spaniole şi respectarea cu stricteţe a recomandărilor acestora. De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate ca, în caz de urgenţă, să apeleze numărul de urgenţă 112. Totodată, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34917344004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al oficiului consular la Madrid: +34669362202.

Mai mult, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă consultarea paginilor de Internet www.aemet.es, www. madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, ce oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI