Starea vremii pentru următoarele două săptămâni. Meteorologii nu au vești bune

Ioana Bucur / 11.01.2021, 13:43
Starea vremii pentru următoarele două săptămâni. Meteorologii nu au vești bune

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au revenit, luni, cu prognoza meteo pentru a doua jumătate a lunii ianuarie, iar veștile nu sunt deloc bune. Potrivit acestora, starea vremii pentru următoarele două săptămâni va suferi schimbări radicale. Ce se va întâmpla în fiecare regiune a țării.

Starea vremii pentru următoarele două săptămâni. Iarna își intră drepturi, în a doua jumătate a lunii ianuarie

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru a doua jumătate a lunii ianuarie, în toate zonele țării. Starea vremii pentru următoarele două săptămâni anunță temperaturi scăzute, cu minime ce vor atinge minus 12 sau chiar minus 14 grade.

Starea vremii pentru următoarele două săptămâni în Banat

Potrivit prognozei anunțate de specialiștii de la ANM, în Banat, starea vremii pentru următoarele două săptămâni va aduce un proces de răcire. Astfel, în primele zile ale intervalului, media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 2 grade, în timp ce minimele vor coborî până la -4 sau -2 grade Celsius. În perioada 15-20 ianuarie, maximele din Banat nu vor depăși -6 sau -4 grade, ia valorile minime din termometre vor arăta și -12 grade.

După data de 20 ianuarie, meteorologii așteaptă o ușoară încălzire, valorile maxime urcând până la zero grade, iar media minimelor ajungând la minus 5, minus 8 grade. Precipitații se vor semnala în perioada 11-15 ianuarie, cu o probabilitate de creștere după 19 ianuarie.

Ce se întâmplă cu vremea, în următoarele două săptămâni, în Crișana

Starea vremii pentru următoarele două săptămâni, în Crișana, va însemna temperaturi maxime medii de 0-2 grade și minime de -3 grade, valori normale pentru această perioadă a anului. În perioada 15-20 ianuarie se anunță primul episod geros din regiune. În acest interval, maximele nu vor depăși -5 grade Celsius, iar minimele vor scădea până la -15 grade. Prognoza meteo anunțată luni de specialiștii de la ANM anunță și o încălzire ușoară, temperaturile maxime apropiindu-se de zero grade.

În perioada 11-15 ianuarie se vor înregistra precipitații, cu probabilitate mai mare, însă, și după data de 19 ianuarie.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Transilvania

În primele trei zile ale intervalului anunțat de meteorologii de la ANM, temperaturile maxime, în regiune, se vor situa în jurul valorilor de 0 și 1 grad, în timp ce minimele vor fi de aproximativ 3 grade. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în zonele depresionare. În perioada 14-20 ianuarie, maximele vor fi negative, având o medie de -8 sau -4 grade. Valorile minime vor depăși pragul gerului, fiind cuprinse între -18 și -10 grade.

Ultimele zece zile ale lunii ianuarie vor aduce o încălzire ușoară, cu maxime spre -2 grade și o medie a valorilor minime de -10 sau -7 grade.

Starea vremii pentru următoarele două săptămâni, în fiecare regiune a țării
Ce se întâmplă cu vremea, în a doua jumătate lunii ianuarie, în fiecare regiune din țară

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Maramureș

Starea vremii pentru următoarele două săptămâni va marca un proces de răcire și în Maramureș. De la medii de 2 grade, temperaturile urmează să scadă până la -8 grade. În perioada 16-18 ianuarie, termometrele vor ajunge să arate chiar și -15 grade, pe timpul nopții.

Gerul se va mai domoli, după ziua de 20 ianuarie, maximele urcând până la -2 grade. Precipitații se vor înregistra în tot intervalul, cu o probabilitate mai mare până pe data de 14 și în ultimele 10 zile ale lunii.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Moldova

Moldova va avea parte de nopți geroase, în ultimele două săptămâni ale lunii ianuarie. Starea vremii pentru următoarele două săptămâni va însemna și o ușoară încălzire, temperaturile ajungând, din nou, la cele considerate normale pentru această perioadă, cu maxime de -3 sau -2 grade și minime de -10 sau -7 grade.

Ce se întâmplă cu vremea în Dobrogea

De la maxime de până la 4 grade, dobrogenii se vor lupta cu noi geroase, cu minime de -10 grade. Și aici, după data de 20 ianuarie, vremea se va încălzi, cu maxime de 0-2 grade.

Ce se întâmplă cu vremea în Muntenia

Precipitațiile abundente din următoarele două săptămâni se vor traduce în diferențe mici între temperaturile înregistrate în timpul zilei și cele din timpul nopții. Astfel, meteorologii au anunțat maxime de 1 grad și minime de 0 grade, în acest interval. Nopțile geroase își vor face apariția și în Muntenia, din 14 ianuarie, cu minime de -14 grade. În perioada 20-24 ianuarie, temperaturile maxime vor reveni în jurul valorii de 0 grade.

Prognoza meteo pentru ultima jumătate a lunii ianuarie în Oltenia

Și în Oltenia, 14 ianuarie va însemna debutul unui proces de răcire accentuată. De la maxime de 2-3 grade, se vor semnala scăderi de până la -7 sau -3 grade, în timp ce minimele vor ajunge la -15 grade. Se anunță precipitații în primele două zile ale perioadei prognozate și după 20 ianuarie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI