Avertisment pentru România, din partea Ucrainei. Ce plan ar avea Vladimir Putin, de fapt. „Trebuie să vă pregătiți”

Ana Anitoiu 17.03.2022, 13:26
Avertisment pentru România, din partea Ucrainei. Ce plan ar avea Vladimir Putin, de fapt. „Trebuie să vă pregătiți”

Un avertisment pentru România a fost făcut de consilierul Ministrului Apărării din Ucraina, Markiyan Lubkivsky. Oficialul a spus care ar fi, de fapt, planul președintelui rus Vladimir Putin, chiar dacă acesta a declarat că nu are obiectivul de a ocupa țara în care desfășoară o „operațiune militară specială”.

Avertisment pentru România. Ce ar urmări Putin

Potrivit consilierului Ministrului Apărării din Ucraina, Vladimir Putin are un cu totul alt plan decât cel pe care l-a anunțat, iar România ar trebui să se pregătească. Markiyan Lubkivsky crede că liderul rus, care a spus că trupele lui acționează pentru siguranța regiunilor separatiste și a Rusiei, are o altă agendă.

Mai exact, Vladimir Putin ar urma să atace și alte țări vecine cu Ucraina. Printre teritoriile pe care liderul rus ar vrea să le cucerească s-ar număra și România, în ciuda faptului că este membră NATO. Însă, următoarea țintă ar fi Republica Moldova.

„Intenţiile lui Putin nu privesc doar Ucraina. După ce va acapara ţara, va încerca să atace agresiv şi alte ţări precum Letonia, Lituania, Estonia, Polonia şi România ar putea fi pe lista lui. Din acest motiv facem un apel către comunitatea internaţională să oprească armata rusă din cauza ameninţărilor nucleare care ar trebui analizate pentru că riscurile, încă, există!

Aşa cum am spus, nimeni nu poate fi în siguranţă. România trebuie să se pregătească pentru escaladare, ca toate ţările vecine cu Ucraina. Nu aşteptaţi până când Rusia ajunge în Chişinău, începeţi discuţiile cu aliaţii NATO acum!”, a spus consilierul Ministrului Apărării din Ucraina.

Avertisment pentru Romania, din partea Ucrainei. Ce plan ar avea Vladimir Putin
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a declarat că liderii Alianţei Atlanticului de Nord se aşteaptă la o perioadă dificilă în Ucraina și că sunt de părere că există un risc destul de pronunțat de escaladare al Federaţiei Ruse. Oficialul a adăugat că, din punctul său de vedere, o intervenție militară a Alianței în țara aflată în război ar fi „un lucru extrem de periculos şi trebuie să fie evitat”.

Klaus Iohannis, asigurări pentru România

Pe de altă parte, săptămâna trecută, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o vineri la Palatul Cotroceni alături de vicepreședinta Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, Klaus Iohannis a declarat că nu există date conform cărora România ar fi țintită de o agresiune.

„Așa cum știe poporul român, așa cum știm cu toții, este o situație dinamică și evaluăm situația pe măsură ce trece timpul. În ceea privește ce s-ar putea întâmpla, în ceea ce privește comportamentul lui Putin, nu pot să speculez, însă suntem foarte fermi și este clar ca membrii NATO un atac împotriva unei țări este un atac împotriva tuturor”, a spus, la rândul ei, Kamala Harris.

Cu aceeași ocazie, Klaus Iohannis a declarat că România are cele mai puternice garanții de securitate din istoria sa. Șeful statului a precizat că orice încercare de a afecta securitatea unei țări din NATO va primi răspunsul prompt al întregii Alianțe. Președintele a adăugat că a vorbit cu vicepreședinta SUA despre operaționalizarea cât mai rapidă a Grupului de Luptă al NATO pe teritoriul țării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...