Avertisment meteo pentru aceste zone ale României. Rafale de peste 100 km/h

Badea Violeta 16.01.2023, 13:46
Avertisment meteo pentru aceste zone ale României. Rafale de peste 100 km/h

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis luni, pe data de 16 ianuarie, o avertizare de vreme rea, valabilă în mai multe zone din țară. În mai multe regiuni se vor raporta fenomene meteo extreme. Iată despre ce este vorba!

Avertizare meteo din partea ANM. Ce fenomene se prevăd în mai multe zone din țară

Anunț de ultimă oră din partea specialiștilor de la ANM. Mai multe județe din România se află sub alertă meteo de Cod galben de vreme rea, luni, pe data de 16 ianuarie.

Astfel, sunt așteptate precipitații și vânt puternic începând de luni, 16 ianuarie, ora 17:00. Fenomenul meteo va fi valabil până joi, pe data de 19 ianuarie, ora 20:00.

În jumătatea de vest a țării va ploua, în timp ce la munte vor exista precipitații mixte. În schimb, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, va începe să ningă.

Potrivit meteorologilor, cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20… 25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali, pe arii restrânse, 50 l/mp.

Tot la munte, vântul va sufla cu putere, în special în noaptea de 17 spre 18 ianuarie. Rafalele vor depăşi viteza de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În sud și sud-vest, vântul va sufla cu 55…65 km/h, iar în Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, acesta va avea intensificări cu viteze de 60… 80 km/h.

Citește și Meteorologii, extrem de îngrijorați din cauza temperaturilor ridicate din Europa. Ne confruntăm cu „cel mai extrem eveniment” climatic din istoria măsurătorilor!

Cod galben de ploi si viscol in Romania
Cod galben de ploi si viscol in Romania

Cum va fi vremea în București

Specialiștii ANM au anunțat cum va fi vremea în Capitală, în intervalul 16-17 ianuarie 2023. Conform meteorologilor, cerul va fi mai mult noros, iar dimineața vor fi condiții de ceață.

Valorile termice se vor încadra între 0 și 2 grade Celsius, iar vântul va sufla slab până la moderat. Începând de miercuri, însă, experții anunță o vreme mult mai caldă, cu temperaturi cuprinse între 18 și 20 de grade Celsius. Temporar, cerul va prezenta unele înnorări și vor fi condiții de averse slabe. În schimb, vântul va sufla slab și moderat.

Citește și Mai ninge sau nu în România în această iarnă? Prognoza meteo până pe 6 februarie!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...