Avertisment îngrijorător. UE ar trebui să aibă restricţii mai stricte, nici vorbă de relaxare. Motivul invocat de autorităţi

Stan Filon 22.01.2021, 08:54
Avertisment îngrijorător. UE ar trebui să aibă restricţii mai stricte, nici vorbă de relaxare. Motivul invocat de autorităţi

Țările din Uniunea Europeană ar face o greșeală imensă, dacă ar decide să relaxeze măsurile luate împotriva răspândirii infecției de coronavirus! Avertismentul vine de la un organism medical foarte important din Europa.

Centrul European pentru Controlul Bolilor spune că Uniunea Europeană trebuie să intensifice restricțiile, nu să le relaxeze

Centrul European pentru Controlul Bolilor avertizează că mutaţiile din Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia ale virusului SARS-CoV-2 reprezintă un risc foarte ridicat pentru Europa! Aceste modificări sporesc transmisibilitatea virusului, avertizează organismul medical respectiv.

Medicii de la Centrul European pentru Controlul Bolilor susțin că statele europene nu doar că nu ar trebui să relaxeze restricțiile, în aceste condiții, ci ar trebui să adopte unele mult mai sricte, relatează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.

Centrul European pentru Controlul Bolilor spune ca Uniunea Europeana trebuie sa intensifice restrictiile, nu sa le relaxeze
Centrul European pentru Controlul Bolilor spune ca Uniunea Europeana trebuie sa intensifice restrictiile, nu sa le relaxeze”Nu relaxați măsurile de protecție”

”Pe baza noilor informaţii, riscul asociat cu pătrunderea şi răspândirea în comunitate a variantelor (de coronavirus) problematice a crescut la ridicat/foarte ridicat, faţă de nivelul ridicat din evaluarea riscurilor epidemice întocmită în decembrie”, notează ECDC într-un raport de actualizare a acestei evaluări.

”Mesajul esenţial este de pregătire a unei sporiri rapide a rigorii măsurilor (antiepidemice) în săptămânile următoare pentru a proteja capacităţile sanitare, precum şi de accelerare a campaniilor de vaccinare”, le transmite ECDC guvernelor europene.

Numărul celor bolnavi va exploda

Organismul medical european recomandă guvernelor să intensifice testarea şi să fie atente la modificările virusului. Recomandă statelor membre să fie prudente înainte de a relaxa restricţiile antiepidemice, întrucât vor mai trece câteva luni până când populaţiile responsabile pentru transmiterea virusului vor fi vaccinate.

”Având în vedere dovezile contagiozităţii semnificativ mai ridicate ale noilor variante (ale coronavirusului) care stârnesc îngrijorare, autorităţile naţionale ar trebui mai degrabă să ia măsuri încă şi mai stricte şi să încurajeze populaţia să le respecte”, subliniază ECDC. Concluzia Centrului European pentru Controlul Bolilor este că țările din Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru un număr mult mai mare de pacienți internați în spitale, în perioada următoare!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...