Avertisment dur venit de la Monica Pop. Mulți români fac această greșeală: „Una din cele mai periculoase”

Ioana Bucur 14.04.2022, 12:00
Avertisment dur venit de la Monica Pop. Mulți români fac această greșeală: „Una din cele mai periculoase”

Suntem asaltați de soluții alternative, „naturale”, de a ne rezolva problemele medicale, însă, de multe ori, cei care apelează la ele ajung să își facă mai mult rău decât bine. Monica Pop trage un semnal de alarmă „penru a preveni o eventuală nenorocire”. Medicul oftalmolog spune că o greșeală pe care o fac foarte mulți români poate avea consecințe grave asupra sănătății.

Monica Pop, avertisment dur

O simplă căutare pe Google poate aduce o listă uriașă cu remedii ce folosesc ingrediente naturale pentru rezolvarea multora dintre problemele de sănătate cu care ne confruntăm, însă unele pot face mai mult rău decât bine.

Monica Pop, medic oftalmolog, a tras un semnal de alarmă cu privire la leacurile băbești folosite de unele persoane pentru a încerca să trateze afecțiuni ale ochilor. Multe dintre ele, avertizează specialistul, pot genera probleme grave, ajungându-se chiar la pierderea vederii.

„Așa-zisul tratament al ochilor cu plante, ceaiuri, miere, lapte, comprese, alifii ne-oftalmice, orice substanțe, de orice fel, care nu sunt medicamente speciale oftalmologice, poate genera afecțiuni foarte grave, mergând până la pierderea vederii!

Nici legume sau sucurile lor, nici ceaiuri de orice fel (de mușețel, cu atât mai puţin), nici creme, soluţii, NU, NICIODATĂ LA OCHI!! Una din cele mai periculoase așa-zise tratamente este cel cu MIERE, aceasta putând duce urgent la opacifierea corneei şi la pierderea vederii”, a scris pe blogul său medicul oftalmolog Monica Pop.

Medicul i-a rugat pe cei care îi citesc mesajul să îl transmită mai departe tuturor cunoscuților „pentru a preveni o eventuală nenorocire”. Monica Pop a adăugat că nici ceaiurile, capsulele sau alte suplimente vândute și prezentate ca ajutătoare pentru ochi sau vedere nu au de cele mai multe ori vreun efect în sfera oftalmologică.

Avertisment dur venit de la Monica Pop. Mulți români fac această greșeală: „Una din cele mai periculoase”
Monica Pop, medic oftalmolog

„Solicitați să păstrați aceste documente. Este dreptul vostru”

Medicul a mărturisit că nu va mai primi pacienți care au mai fost la consult, însă nu mai au actele și a lansat un apel către colegii săi medici, dar și la pacienți, să se emită și păstreze toate documentele necesare.

„Documentele medicale nu se pierd. Păstrați-le neapărat!

Toți medicii, după consultații oficiale(urgente sau programați, cu trimitere,) din cabinete, spitale, camere de gardă, policlinici, publice sau private, au OBLIGAŢIA de a da pacientului o fișă (cu antet,) care să conțină diagnosticul, starea prezentă şi indicațiile (de tratament, rețete, investigații, trimitere, tot ce este necesar), parafate.

E foarte important şi să le primiți, dar şi să nu le pierdeți. Şi să le prezentați,la nevoie, pentru continuarea tratamentelor, controale şi comparații, (chiar după ani) medicilor de familie şi specialiștilor la care vă programați”, scrie medicul Monica Pop pe o platformă de social media.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...