Avertisment din partea ministrului de Interne din Australia pentru Djokovic: „Niciun sportiv nu va beneficia de tratament special”

Andrei Cezar 05.01.2022, 14:57
Avertisment din partea ministrului de Interne din Australia pentru Djokovic: „Niciun sportiv nu va beneficia de tratament special”

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) și-a anunțat prezența la primul turneu de Grand Slam al anului. Sârbul nu este vaccinat, dar medicii i-au acordat o scutire medicală pentru a putea juca la Australian Open. Situația liderului mondial se poate, însă, complica. Ministrul australian de Interne i-a transmis un mesaj prin care îl anunță că nu va beneficia de un „tratament special”. Nole este de nouă ori campion la Melbourne.

Ministrul de interne din Australia, avertisment pentru Novak Djokovic

Ieri, liderul ATP a anunțat cu entuziasm că va participa la primul turneu de Mare Șlem al anului, după ce în ultimele săptămâni prezenta sa era pusă sub semnul întrebării deoarece orgaizatorii nu acceptă înscrierea persoanelor nevaccinate în competiție.

La mulți ani tuturor! Vă urez sănătate, iubire și fericire în fiecare moment și sper să iubiți și să respectați toate ființele de pe această planetă minunată. Am petrecut timp de calitate alături de persoanele iubite, iar acum mă îndrept către Australia, cu o scutire pentru a putea juca.”, a scris Djokovic pe contul său de Twitter.

Mai exact, este vorba de o scutire medicală emisă de o comisie independentă de experți medicali care atestă că vaccinul îi cauzează reacții adverse puternice.

Cu toate acestea, prezența sârbului la Australian Open nu este certă. Ministrul de Interne din Australia, Karen Andrews a vorbit despre situația campionului campionului en-titre de la Antipozi. Oficialul spune că Djokovic va trebui să justifice de ce nu se poate vaccina împotriva Covid-19 pentru a evita carantinarea pentru 14 zile.

„Niciun sportiv nu va concura la Australian Open ca urmare a unui tratament special”

Deși Guvernul din regiunea Victoria și Federația de Tenis din Australia pot permite unui jucător nevaccinat să participe la Australian Open, Guvernul Australiei va fi cel care va aplica regulile de intrare în țară.

Orice persoană care intră în Australia trebuie să respecte cerințele noastre stricte. Din 15 decembrie, persoanele vaccinate cu schema completă pot călători fără restricții. Persoanele nevaccinate trebuie să prezinte o scutire medicală, altfel vor intra în carantină timp de 14 zile.

Niciun sportiv nu va concura la Australian Open ca urmare a unui tratament special”, a spus Karen Andrews, potrivit presei din Spania.

Australian Open se va desfășura în perioada 17 ianuarie – 30 ianuarie, la Melbourne.

Novak Djokovic a câștigat, în 2021, cel de-al 9-lea său trofeu al competiției de la Antipozi, după o finală în trei seturi cu rusul Daniil Medvedev. Scorul a fost 7-5, 6-2, 6-2, după doar o oră și 53 de minute.

În toată cariera sa, sârbul a câștigat nu mai puțin de 20 de trofee de Mare Șlem, fiind la egalitate cu marii săi rivali Roger Federer și Rafa Nadal.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe