Ce vrea să facă Novak Djokovic după ce se retrage din tenis. A recunoscut: „Nu o iau cu mine în mormânt”

Cătălina Burghelea 09.11.2021, 10:36
Ce vrea să facă Novak Djokovic după ce se retrage din tenis. A recunoscut: „Nu o iau cu mine în mormânt”

Jucătorul de tenis Novak Djokovic a dezvăluit ce vrea să facă după retragerea din activitatea sportivă. Sportivul sârb nu are nicio intenţie să ia cu el „în mormânt” cunoştinţele acumulate pe parcursul carierei sale de jucător, așa că fanii săi au toate motivele de bucurie după acest anunț.

Novak Djokovic a bifat un nou record

Cel mai bun tenismen din istoria ATP intenţionează să fac multe lucruri frumoase după ce va agăța racheta de tenis în cui. Liderul mondial visează să devină antrenor după retragerea din teren, după cum a declarat chiar el presei din ţara sa, după victoria memorabilă la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris.

Jucătorul de tenis este noul campion al Mastersului de la Paris

Novak Djokovic a obţinut al 37-lea său titlu de categoria Masters 1.000, ceea ce este un record, şi al şaselea la Paris-Bercy, după ce l-a învins în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-3, pe rusul Daniil Medvedev (locul 2 ATP). Sportivul sârb şi-a luat revanşa după eşecul suferit în finala de la US Open, în luna septembrie.

Și-a luat revanșa în fața lui Daniil Medvedev

În urma acestui meci fabulos, jucătorul de tenis de 34 de ani şi-a asigurat prima poziţie în clasamentul ATP la final de an, pentru a şaptea oară în cariera sa. Djokovic este convins că Medvedev (25 ani) va fi succesorul său în fruntea ierarhiei mondiale.

„Medvedev este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni jucători din lume în prezent şi, dacă va rămâne sănătos, va câştiga mult mai multe turnee de Grand Slam. Nu aş avea aproape nimic de făcut dacă ar fi să-l antrenez. El este probabil cel mai mare rival al meu în acest moment şi este foarte aproape să devină numărul unu mondial. Este liderul noii generaţii, iar jocul său nu are slăbiciuni”, a spus Djokovic, potrivit Espn.

Novak Djokovic a devenit „rege” la Roland Garros! Este la doar un pas de recordul de turnee de Grand Slam câștigate

Ce vrea să facă sârbul după ce se retrage din tenis

Tenismenul sârb, care împarte recordul de succese în Marele Şlem (20) cu elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal, a mărturisit că este dornic să antreneze viitoarele talente ale tenisului, după ce va spune stop meciurilor sale. Novak Djokovic consideră că ar fi păcat să ia cu el în mormânt cunoștințele dobândite, de-a lungul anilor, așa că se gândește serios să-i învețe și pe alții trucurile sale.

„Încerc să transmit noilor generaţii tot ceea ce am învăţat. Cunoaşterea poate fi un blestem dacă nu o foloseşti. Ce ar trebui să fac după ce mă voi retrage, să o iau cu mine în mormânt, astfel încât cei care vin după mine să nu poată beneficia de filosofia, metodele de lucru şi abordarea mea? Pentru mine, este logic ca următorul pas să fie acela de a transmite cunoştinţele mele altora. Mă văd în diferite roluri în viitor şi mă bucur că mă pot dezvolta şi ca antrenor”, a declarat sportivul.

Participarea la Australian Open, sub semnul întrebării

Novak Djokovic va fi prezent la Turneul Campionilor de la Torino, programată între 14 şi 21 noiembrie 2021, înainte de a conduce Serbia la turneul final al Cupei Davis (25 noiembrie – 5 decembrie).

În ceea ce privește prezenţa actualului lider mondial la Australian Open, programat în luna ianuarie 2022, la Melbourne, rămâne în continuare sub semnul întrebării, după ce Djokovic a refuzat, în mod repetat, să dezvăluie dacă este vaccinat anti Covid sau nu, o condiţie obligatorie impusă de organizatorii australieni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...