Avertisment de la ANM. Furtuni violente în majoritatea regiunilor din țară

Elena Avramescu, Mihai Ianoși 24.05.2021, 12:44
Avertisment de la ANM. Furtuni violente în majoritatea regiunilor din țară

Furtuni violente în majoritatea regiunilor din țară. În această săptămână vom avea temperaturi usor mai scăzute decât cele înregistrate în weekend şi cu ploi., iar furtunile violente se întorc în majoritatea regiunilor.

Furtuni violente în majoritatea regiunilor din țară

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) luni, 24 mai, vremea o să fie în general frumoasă, cu cerul variabil, iar în zona de munte şi în dealurile subcarpatice ale Munteniei şi Olteniei vor fi prezente unele înnorări şi izolat ploi de scurtă durată. Noaptea vor fi înnorări în cea mai mare parte a ţării, astfel că se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice, în vest şi nord-vest şi pe arii restrânse în rest, mai precis la deal şi la munte.

În plus, vor fi condiţii de grindină, iar probabilitatea pentru cantităţi de apă însemnate va fi mai ridicată în zona Carpaţilor Occidentali. În plus, vântul va sufla slab şi moderat, și local cu mici intensificări în prima parte a zilei în regiunile sud-estice. Noaptea se va intensifica în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, unde la rafală se vor atinge viteze de până la 80 km/h. În plus, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 29 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 şi 18 grade.

În Capitală, cerul o fie temporar noros, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă, care va fi mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar minima va fi de 15 grade.

Furtuni violente in majoritatea regiunilor din tara
Furtuni violente

În decursul zilei de marţi, 25 mai, vremea se va încălzi ușor în toată ţara, iar în regiunile vestice, nordice şi centrale, dar şi la munte, instabilitatea atmosferică o să fie temporar accentuată, astfel că se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi, pe alocuri, grindină. În restul țării vor fi înnorări temporare.

În Capitală, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14 grade.

Miercuri, pe 26 mai, vremea se va menţine caldă, chiar dacă valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil în sud-estul dar şi în nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi înnorări temporar accentuate, cu averse ce vor avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi, izolat grindină. Vântul va sufla în general moderat, cu mici intensificări la munte.

În Bucureşti vor fi averse, precum şi descărcări electrice, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă în jurul valorii de 13 grade, potrivit informațiilor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...