Filmul care l-a făcut celebru pe Volodimir Zelenski. A câștigat un premiu la un show de televiziune celebru și în România

Nicu Stan 01.03.2022, 17:42

Acesta este filmul care l-a făcut celebru pe Volodomir Zelenski, președintele Ucrainei. A câștigat un premiu la un show de televiziune celebru și în România. Volodimir Zelenski, în vârstă de 44 de ani, este cel de-al șaselea președinte al Ucrainei.

Cum a ajuns Volodimir Zelenski președintele Ucrainei. Un film l-a făcut celebru

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este fost comediant, actor, scenarist și regizor, însă a devenit omul momentului în lume, fiind actor principal în operațiunea militară pornită de Vladimir Putin împotriva ucrainenilor.

Volodimir Zelenski, în 2015, a prins rolul principal în serialul de televiziune „Slujitorul poporului”, o satiră unde a jucat rolul unui profesor de istorie (Vasili Goloborodko), care și-a asumat funcția de președinte al Ucrainei.

Volodimir Zelenski a jucat si rolul de presedinte intr-un serial TV
Volodimir Zelenski a jucat si rolul de presedinte intr-un serial TV

Volodimir Zelenski, ironizat pentru cariera sa

Astfel, în anul 2019 chiar avea să devină, în realitate, președintele Ucrainei, reușind să câștige mandatul împotriva contracandidatului său, miliardarul Petro Poroșenko. În prezent, în contextul războiului cu Rusia, trecutul de actor de comedie al lui Volodimir Zelenski este prezentat în antiteză cu eroismul de care acesta dă dovadă.

Ironizat de multe ori pentru cariera lui artistică, Volodimir Zelenski are, în aceste momente, toate datele unui erou național, care nu și-a lăsat poporul în războiul cu Rusia. De asemenea, Volodimir Zelenski a impresionat permanent comunitatea internaţională, iar filmulețele din Kiev, unde acesta a rămas pe linia frontului, au stârnit admirația și solidaritatea.

Volodimir Zelenski a jucat rolul de președinte al Ucrainei într-un serial

Volodimir Zelenski este absolvent de Drept, la Universitatea de Economie din Kiev și a creat, în 1997, o companie de producție, Kvartal 95 (Cartierul 95), ce produce filme, desene animate, spectacole de comedie pentru televiziune.

Satira „Servitorul poporului”, în care el a jucat rolul președintelui Ucrainei, este produsă de compania înființată de el, serialul fiind difuzat timp de 4 ani, 2015-2019. Serialul s-a bucurat de un mare succes, fapt care i-a sporit notorietatea.

Ce spunea Volodimir Zelenski în campania electorală

„Nu am fost implicat niciodată în politică, provin dintr-o lume curată, lumea televiziunii şi a filmelor. Oamenii înţeleg că nu fac promisiuni pentru ca apoi să-mi cer scuze. Ei (susţinătorii, n.r.) se identifică cu mine fiindcă sunt deschis, sufăr, mă enervez. Nu-mi ascund emoţiile în faţa camerelor, nu încerc să par diferit”, susținea Volodimir Zelenski în campania electorală.

Volodimir Zelenski are doi copii

Filmul care l-a făcut celebru pe președintele Ucrainei este comedia romantică „Love in the Big City”, apărut pe piață în 2008. Alte filme în care a mai apărut Volodimir Zelensi sunt: „Office Romance. Our Time” (2011), „8 First Dates„ (2012), dar și în pelicula „Rzhevsky Versus Napoleon” (2012).

De asemenea, notorietatea lui Volodimir Zelenski a fost sporită și de aparițiile sale într-un show de televiziune, varianta ucraineană a emisiunii Dansez pentru tine, „Tanți s zirkami” (Dansuri cu vedete). Nu în ultimul rând, Volodimir Zelensky este căsătorit cu Olena Zelenska, din 2003, și au împreună un băiat, Kiril, și o fiică, Aleksandra.

Urmăriți Impact.ro și pe