Cum arată vila din Italia a lui Volodimir Zelenski. Locuința e evaluată la 3,8 milioane de euro

Iancu Andreea 09.03.2022, 15:26

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a devenit un personaj principal al zilelor noastre, alături de liderul rus, Vladimir Putin, prisma războiului disputat între cele două state. În timp ce cariera sa de actor a stârnit numeroase controverse, detaliile recente despre vila din Italia pe care Volodimir Zelenski o deține au adâncit diferitele zvonuri apărute în spațiul public. Mai cu seamă că locuința șefului statului ucrainean nu este una deloc modestă, fiind evaluată la 3,8 milioane de euro.

Cum arată locuința din Italia a lui Volodimir Zelenski

Înainte de a prelua funcția de președinte a Ucrainei, în data de 20 mai 2019, Volodimir Zelenski era un om aproape obișnuit, având o cu totul meserie decât cea politică actuală. Cel care astăzi este considerat un model de lider, reușind să atragă simpatia unei planete întregi prin discursurile sale de război, a studiat Dreptul, fără a profesa ca avocat. În schimb el a ales cariera artistică, activând ca actor în mai multe producții de comedie de succes.

Cu toate acestea, președintele Zelenski și-ar fi permis să achiziționeze o vilă superbă în Italia, locuința liderului de la Kiev fiind prezentată recent de către cotidianul italian La Repubblica. Aceasta ar fi fost cumpărată în urmă cu doi ani de zile, în schimbul sumei de 3,8 milioane de euro, și se regăsește în zona Vittoria Apuana din Toscana, fiind preferată de bogații din estul Europei, în special de către ruși.

Cum arată vila lui Volodimir Zelenski din Italia
Vila din Toscana a președintelui Zelenski
foto – La Repubblica

Vila președintelui ucrainean, învăluită în mister

Potrivit informațiilor furnizate de publicația italiana, printre cei care sunt vecini cu președintele Ucrainei se numără chiar și Andrea Bocelli, celebrul tenor. Vila lui Volodimir Zelenski din Italia se află în Vittoria Apuana din Forte dei Marmi, în provincia Lucca, în Toscana. Această regiune superbă care oferă priveliști surprinzătoare și o zonă de litoral impresionantă, ocupă zona de nord a municipiului și se învecinează cu provincia Massa-Carrara.

Volodimir Zelenski a fost ale președinte în anul 2019, însă vila deținută de el a fost ținta unor scandaluri încă de dinainte de perioada alegerilor. Site-ul ucrainean slidstvo.info îl acuza pe viitorul președinte că nu a „declarat autorităților fiscale vila luxoasă cu 15 camere în Forte dei Marmi, pe care a achiziționat-o în 2017 pentru 3,8 milioane de euro”. Totuși, publicația italiană La Repubblica susține că locuința ar fi fost cumpărată în urmă cu doi ani.

Zelenski a câștigat simpatia cetățenilor cu rolul de profesor devenit președinte de stat

Actualul președinte ucrainean s-a născut într-o familie de evrei ucraineni și a trăit în copilăria sa în Mongolia, pe când tatăl său, profesor de cibernetică, a lucrat în regiune. Zelenski a studiat Dreptul la Universitatea Națională de Economie din Kiev, însă nu a activat niciodată ca avocat. El a fost mai degrabă atras de actorie și a interpretat mai multe roluri în spectacole școlare, ca amator.

Ulterior, el s-a alăturat unui grup de cabaret și a co-fondat grupul „95th j”, fiind totodată autorul schițelor prezentate. Trecerea de la actorie la politică a avut loc în 2015, după ce a devenit protagonistul serialului de televiziune „Slujitorul poporului”, o satiră în care a jucat rolul unui profesor de istorie care și-a asumat funcția de președinte al Ucrainei. La sugestia colegilor săi, în decembrie 2017, el a înregistrat un partid politic cu numele „Slujitorul poporului”, iar acesta a fost începutul ascensiunii sale, care a culminat cu alegerile la președinție din 2019.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...