Averea lui Elon Musk, în continuă creştere. Acesta ar putea deveni primul trilionar din lume

Ana Anitoiu, Alexandru Teodorescu 09.02.2021, 10:26
Averea lui Elon Musk, în continuă creştere. Acesta ar putea deveni primul trilionar din lume

Averea lui Elon Musk este în continuă creştere. Acesta ar putea deveni primul trilionar din lume, în timp ce alți antreprenori din domeniul înaltei tehnologii verde își iau avânt pentru a atinge același titlu.

Ce avere ale Elon Musk și cine ar mai putea deveni primul trilionar din lume

În luna ianuarie a acestui an, conform bbc.com, averea lui Elon Musk a ajuns la 185 de miliarde de dolari. El este cel mai bogat om din lume, în clasament urmând Bill Gates, a cărui avere în decembrie era de 129 de miliarde de dolari.

Însă, alte nume, din domeniul tehnologiei verde, încep să își ia avânt. Între aceste persoane se numără: Sayan Navaratnam de la Facedrive, Andrew J. Marsh de la Plug Power, Michal D. Farkas de la Blink Charging și legendarul designer de automobile Henrik Fisker. ”Cel mai bogat om din lume ar trebui să fie cineva care fie repară, fie se luptă cu schimbările climatice”, a spus miliardarul Chamath Palihapitiya, care a fost executiv la Facebook și care a părăsit compania pentru a-și fonda propria firmă, Social Capital.

Averea lui Elon Musk, in continua crestere. Acesta ar putea deveni primul trilionar din lume
Elon Musk

Ce face compania lui Elon Musk, în afară de a produce mașini electrice

În prezent, atât Silicon Valley, cât și rivalul Tech Triangle din Canada, intenționează să transforme America de Nord într-o Arabia Saudită a energiei verzi. Cel mai ușor de imaginat este că Elon Musk va fi cel care va deține titlul de ”primul trilionar din lume”.

De altfel, compania Tesla nu reprezintă numai cel mai mare producător de mașini electrice din întreaga lume. Aceasta este, de asemenea, o companie de energie distribuită ce produce baterii sau panouri solare și Powerwall. ”Fac tot posibilul să înțeleagă cum să cultive mai bine energia, cum să o depoziteze și cum să o folosească pentru a le permite oamenilor să fie productivi”, a spus Chamath Palihapitiya.

Ce alte companii se remarcă, în afară de Tesla

Pe de altă parte, se remarcă și alte companii, în afară de Tesla. De exemplu, dincolo de a produce baterii, PlugPower dezvoltă sisteme de celule de combustibil cu hidrogen cu scopul de a înlocui bateriile convenționale din echipamentele și vehiculele ce se alimentează cu energie electrică.

În plus, BLNK nu reprezintă doar ”un prelungitor” pentru mașinile electrice. Acesta ar putea reprezenta, de fapt, soluția pentru problemele ale tehnologiei de încărcare. În plus, Facedrive a fost pionierul partajării cu emisii de carbon în anul 2019, când giganții din acest domeniu ignorau schimbările climatice și se luptau cu autoritățile din întreaga lume. Aceasta a fost prima firmă ce le-a oferit clienților săi posibilitatea de a alege o mașină electrică cu alimentare cu gaz sau hibridă, iar acum se află în expansiune în Europa.

Ce se va întâmpla cu industria auto

După izbucnirea pandemiei de coronavirus și o trecere masivă la munca de acasă i-a atras pe mileniali să dețină o mașină, industria auto ar putea avea de suferit în viitor. Numeroase studii au arătat că tinerii își doresc mai mult să aibă ”acces” la o mașină privată decât să o dețină. În plus, aceștia vor să aibă parte de acest acces ușor, cu un singur click. Mai mult, preferă mașinile electrice în locul celor convenționale.

Conform lui Larry Fiind, director executiv la BlackRock, au deja de câștigat companiile ce se concentrează pe sustenabilitate. Inovatorii care  înțeleg schimbările climatice și tehnologia verde, dar și cum să se concentreze pe aceste lucruri, din punct de vedere financiar, vor avea mult de câștigat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...