Elon Musk șochează din nou: „Mi-am vândut reședința principală din Los Angeles. E foarte probabil să nu-mi mai păstrez nicio proprietate”

Ana Anitoiu 10.12.2020, 18:12
Elon Musk șochează din nou: „Mi-am vândut reședința principală din Los Angeles. E foarte probabil să nu-mi mai păstrez nicio proprietate”

Elon Musk șochează din nou. Miliardarul a anunțat că și-a vândut reședința principală din Los Angeles unui chinez, în urmă cu două luni, și că este foarte probabil să nu-și mai păstreze nicio proprietate. El și-a explicat decizia uluitoare și a dezvăluit care este ambiția lui.

De ce și-a vândut casa Elon Musk și care este motivul pentru care ar putea renunța la proprietățile sale

CEO-ul Tesla și SpaceX a dezvăluit motivul pentru care și-ar putea vinde toate proprietățile, într-un interviu acordat jurnalistului german Mathias Döpfner şi publicat de cotidianul italian La Repubblica. Antreprenorul a spus cu nonșalanță că are nevoie de o casă doar atunci când este cu copiii lui, iar pentru acele momente poate să închirieze una. Elon Musk are șase copii – cinci cu prima lui soție, scriitoarea canadiană Justine Wilson, și unul cu cea de-a doua, actrița Talulah Riley.

”Cred că este important ca omenirea să evolueze într-o civilizație spațială, o specie multiplanetară. Avem nevoie de resurse enorme pentru a construi un oraș pe Marte. Vreau să pot contribui cât mai mult și aș vrea să fie clar că vorbesc foarte serios. E foarte probabil ca în afara acţiunilor companiei să nu-mi mai păstrez nicio proprietate de valoare. Am nevoie de o casă doar atunci când sunt cu copiii mei. Iar atunci, pot închiria una”, a anunţat Elon Musk.

Elon Musk socheaza din nou: Mi-am vandut resedinta principala din Los Angeles. E foarte probabil sa nu-mi mai pastrez nicio proprietate
Elon Musk

Ce vrea să dețină Elon Musk, deși își vinde proprietățile

Pe de altă parte, Elon Musk a dezvăluit că își dorește să dețină ceva extrem de important pentru el, ce îi va determina părerea despre sine. Mai exact, vrea ”doar” acțiunile Tesla și SpaceX. ”Dacă vor merge prost, atunci şi eu, ca om, voi eşua”, a spus el. Antreprenorul a mai spus că probabil vom vedea primul om pe planeta Marte peste șase ani sau poate chiar peste patru ani. El crede că va merge în spațiu în doi sau trei ani.

”Obiectivul este cel de a ne transforma într-o specie multi-planetară și o civilizație spațială. Este vorba de a trăi în întregul sistem solar și de a ajunge la alte sisteme stelare. Un viitor incitant. La un moment dat soarele va crește în dimensiune și oceanele se vor evapora. Ar fi mai bine să facem ceva acum, însă probabil avem la dispoziţie o perioadă limitată de timp. Marte nu va fi o stațiune de vacanță de lux”, a conchis Elon Musk.

Detalii mai puțin știute despre Elon Musk

Elon Musk, părintele mașinii electrice Tesla şi numele din spatele companiei SpaceX, s-a născut în Pretoria, Africa de Sud, în anul 1971. A învăţat singur limbaje de programare, iar la vârsta de doar 12 ani a vândut, pentru 500 de dolari, codul pentru un joc video numit “Blastar”. S-a mutat în Canada la vârsta de 17 ani. Mai multe detalii, AICI!

Recent, antreprenorul Elon Musk, care s-a vindecat de Covid-19, a obţinut două mari succese: lansarea istorică a navei spaţiale americane cu echipaj uman Crew Dragon, și creșterea imensă a companiei Tesla, ce numai în China a vândut în noiembrie 21.604 de maşini, situându-se pe locul al treilea în topul producătorilor de vehicule electrice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...