Averea fabuloasă pe care a strâns-o Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale. Câți bani câștigă pe an unchiul Alexandrei Măceșanu

Raluca Juncu 21.10.2019, 13:21
Averea fabuloasă pe care a strâns-o Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale. Câți bani câștigă pe an unchiul Alexandrei Măceșanu

Alexandru Cumpănașu este candidatul independent înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc luna următoare. El este Președintele ales al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), structură inițiată în vara anului 2015 și unchiul Alexandrei Măceșanu, adolescenta de 15 ani răpită și ucisă la Caracal. Alexandru Cumpănașu este un personaj plin de controverse. Ne mai rămâne acum să  vedem ce avere are cel care își dorește să devină Președintele României.

Mai este mai puțin de o lună până la alegerile prezidențiale, iar candidații au intrat oficial în campania electorală pentru primul tur de scrutin, desfășurată în perioada 12 octombrie-9 noiembrie. Despre Alexandru Cumpănașu, candidat independent în cursa pentru fotoliul din Cotroceni, știm că activează de 14 ani în cadrul societății civile, fiind și Președinte al Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei şi preşedinte al CNMR, potrivit site-ului oficial al acestuia.  El este fost realizator si moderator al „Ambasador Romania”, emisiune ce a fost difuzată pe Realitatea TV, dar este și unchiul Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani răpită și se presupune că ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă, la Caracal. Alexandru Cumpănașu a devenit foarte implicat și vocal cu privire la acest caz care a șocat o Românie întreagă, construindu-și o bună parte din promovarea sa electorală în jurul acestei crime mediatizate. Clipul său electoral oficial, lansat în urmă cu câteva zile este în sine este bazat pe Cazul Caracal și include fotografii cu Alexandra și cu mama acesteia. Materialul nu a fost bine primit de internauți, care, au criticat în număr mare ideea că liderul CNMR se folosește de această drama pentru a atrage simpatizanți și voturi în campania electorală.

Alexandru Cumpănașu, înconjurat de simpatizanți români din Italia

Potrivit mediafax.ro, candidatul independent Alexandru Cumpănaşu a conceput mesajul „România fără clanuri”. El a anunţat şi înfiinţarea Mişcării Forţa România, o structură civică ce va lua forma unui partid de la începutul anului viitor.

Alexandru Cumpănașu are o avere uriașă, adunată în ani de zile în care a încasat mii de euro lunar. El încasează venituri de la mai multe instituții și unități de învățământ adică bani publici, care provin din bugetul țării. Mai mult, el a încasat bani și de la SNSPA, unde preda deși nu are diplomă de licență. 

 

Ce avere are Alexandru Cumpănașu?

 

Potrivit declarației de avere, Alexandru Cumpănașu, candidat independent la alegerile prezidențiale deține trei terenuri cumpărate, unul în 2016 (cu o suprafață de 250 de mp), iar celălalt, cu aceeași suprafață, dar achiziționat un an mai târziu.

Cumpănaşu mai deţine şi şase imobile cu o suprafaţă 872 de metri pătraţi, achiziționate între anii 2013 şi 2017, iar pe numele soţiei sale, Simona Gabriela, se regăseşte un altul de 78 de metri pătraţi. La capitolul automobile, Cumpănașu deține două autmobile cumpărate, un Subaru din 2018 și un Mercedes tot din 2018.

Același document mai arată că prezidențiabilul Alexandru Cumpănașu mai deține trei conturi bancare, două în lei, unul de 200.862,40 lei și celălalt de 60.000 de lei, dar și unul în euro, deschis la Credit Europe Bank.

Alexandru Cumpănaşu mai are şi un împrumut de 152.972 de lei către Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei. În ceea ce priveşte datoriile candidatului la alegerile prezidențiale, acesta are un împrumur de 330.000 de euro, al cărui creditor este o persoană fizică şi un altul de 171.000 de lei. Venitul anual al lui Alexandru Cumpănaşu se ridică la suma de 1.132.933 de lei pe an, provenit din salarii, dreputri de autori şi chirii, iar soţia acestuia are un venit anual de 595.826, provenit din salarii, drepturi de autor şi prestări de servicii.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale în perioada 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

 

 

Sursa foto: Facebook/Alexandru Cumpănașu

Urmăriți Impact.ro și pe